Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hokejové ohlasy: Trvaj se vrátil do branky Brna dvěma nulami

Brno - Skvělý návrat do branky Brna prožívá Jiří Trvaj, který v extralize nechytal od pátého kola a debaklu 0:7 s Karlovými Vary. V pátek v Třinci i dnes proti Mladé Boleslavi udržel šestatřicetiletý gólman čisté konto. "Povzbudí to. Je to perfektní pocit," liboval si Trvaj. Za nasazováním brankářů ze strany trenérů nehledá žádné zákonitosti. "Trenér mi jen řekl, abych se připravil, že v Třinci chytám," prohlásil.

"Člověk nikdy neví, co se stane. Říkal jsem si, že když přijde nějaká šance, tak musím být připraven. Nic víc bych v tom nehledal," uvedl brankář, jenž po výhře 1:0 chválil spoluhráče. Podle trenéra Vladimíra Jeřábka dostal Trvaj příležitost, protože finský gólman Sasu Hovi si chtěl odpočinout. "Prohra na trestná střílení proti Slavii mu na psychice nepřidala. Nyní bude v extralize přestávka, takže uvidíme, jak budeme situaci řešit dále," řekl kouč.

Jiří Trvaj o druhé nule v řadě:

"Když se povede jeden zápas s nulou, tak do dalšího, stejně jako do každého jiného utkání jdete s tím, že nechcete dostat gól. Teď se mi to povedlo zase a je to skvělý pocit. Hlavně proto, že jsme dali jen jeden gól a výborně jsme bránili. Kluci hráli výborně, nepustili Boleslav do žádné šance, to byl základ úspěchu."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Vítkovice Steel - HC BENZINA Litvínov

Trvaj zůstává v klidu. "Když trenér řekne, že chytám, tak musím být připraven podat co nejlepší výkon. Pořád jedu ve svých stejných kolejích. Pochopitelně, když nechytám všechny zápasy, tak musí být nějaká střelba navíc i po tréninku," uvedl Trvaj. Své poslední výkony nebere jako hozenou rukavici Hovimu. "Tak se na to nedívám. Nula je příjemná, důležitější jsou však týmová vítězství," konstatoval.

Smutný byl po zápase jeho protějšek Marek Schwarz. Pochytal řadu vyložených šancí a několikrát sklidil potlesk i od domácích fanoušků, kteří jinak nemají tým Mladé Boleslavi v oblibě, ale po rychlém brejku ho prostřelil Petr Hubáček a rozhodl.

Marek Schwarz o střeleckém trápení Boleslavi:

"Takový výsledek je asi nejhorší. Prohra 0:1 na psychice nepřidá. Navíc jsme už ve druhém zápase po sobě nedali ani branku. Alespoň jeden bod z Brna by byl dobrý. Bohužel se nám to nepodařilo. Nehrajeme špatně dozadu. Moc střel na mě nešlo. Větší šance Brno nemělo, kromě pár nájezdů dva na jednoho. Bohužel nedáváme branky."

Schwarz se v brance střídá v nepravidelných intervalech s Michalem Valentem. "Záleží na trenérech, oba jsme připraveni a musíme podávat dobré výkony," řekl Schwarz, který zatím odchytal v extralize deset zápasů a Valent pět.

Pech: Mé body nejsou podstatné, hlavní jsou dva pro tým

Povedený večer prožil karlovarský útočník Lukáš Pech, který se výraznou měrou podepsal pod úspěch týmu Energie v duelu na ledě Liberce. V základní hrací době si připsal branku a asistenci, poté navíc povedeným zakončením rozhodl samostatné nájezdy.

"Ty tři body jsou nepodstatné, pro mě jsou hlavní dva body pro tým z dnešního zápasu," řekl Pech ke své produktivitě. "Začátek ligy nám vyšel, což je pro nás důležité. Loni jsme se nemohli chytnout a pořád jsme se plácali dole. Toho se chceme vyvarovat," dodal Pech.

Lukáš Pech o střídání brankářů před nájezdy:

"Mensi (Lukáš Mensator) řekl trenérům, že poslední dva zápasy v nájezdech mu nevyšly, tak chtěl něco změnit, abychom vyhráli, což se podařilo. Já se prosadil kličkou, kterou v tréninku často zkouším. Mensi je ze mě na prášky a říká, abych to taky někdy zkusil v zápase, tak jsem ho poslechl a vyšlo to."

V prodloužení měli k dosažení druhého bodu mnohem blíže domácí, kteří však nedokázali využít několik přečíslení dvou na jednoho. "My jsme to prodloužení a hlavně početní výhodu v něm absolutně nezvládli. Lukáš nás v brance podržel," ocenil Pech výkon brankáře Mensatora.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články