Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hokejové ohlasy: Litvínov uhrál první bod na ledě soupeře

Praha - Hokejisté Litvínova se ve 12. kole poprvé radovali z bodového zisku ze soupeřova hřiště, když dovedli zápas v Liberci za stavu 2:2 do prodloužení. Tam sice těsně před jeho koncem inkasovali branku na 3:2, přesto v hostujícím táboře po zápase panovala spokojenost. Potvrdil to i střelec vyrovnávací branky na 2:2 František Lukeš.

Litvínovští do Liberce jeli s jasnou taktikou zlomit prokletí venkovních zápasů a poprvé v sezoně urvat nějaké body. Záměru napomáhal fakt, že Liberec v posledních zápasech na domácím hřišti zrovna nezářil. "My jsme si ráno řekli, že dneska uděláme všechno proto, aby se nám to podařilo zlomit. První třetina nám opět nevyšla. Dostali jsme dva slepené góly a vypadalo to
opět na debakl. Od druhé jsme si šli jasně za vyrovnáním a to se nám nakonec povedlo," uvedl Lukeš.

František Lukeš:

"Alby (trenér Reichel) nás v kabině pochválil hlavně za ty dvě třetiny, co jsme vybojovali. Škoda toho prodloužení, že jsme to už nedotáhli do nájezdů, protože na ně máme v týmu šikovné hráče, ale přesto jsme s premiérovým bodem z venku spokojeni."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha

Hostům v zápase chyběl Jaroslav Kracík, z důvodu nastřeleného kotníku z tréninku, což zapříčinilo točení tří centrů ve čtyřech formacích. "Na to, že se nám mění střední útočníci v lajnách, jsme zvyklí. Hlavně v zápasech venku, když se nám nedaří, se Alby snaží míchat sestavou, takže to pro nás není nic neznámého," dodal Lukeš.

Vašíček jako jediný slávista vyhrál, v bitce s Bahenským

Pouze obránce Jiří Vašíček si jako jediný ze slávistů mohl vychutnat pocit vítězství. V bitce krátce před koncem duelu 12. kola proti Mladé Boleslavi, který Pražané prohráli 1:3, poslal k ledu v pěstním souboji Zdeňka Bahenského. Byla to však jen malá náplast na čtvrtou prohru slávistů za šesti domácích vystoupení.

Venku se přitom týmu daří výrazně lépe; ze šesti zápasů tam červenobílí nasbírali už 11 bodů. "Říkáme si, že budeme hrát stejně jako venku, tedy jednoduše z pásma, abychom taky u nich něco uhráli, ale přitom tam pak uděláme u nás chyby a navíc nejsme schopní dát gól," uvedl Vašíček.

Jiří Vašíček o bitce se Zdeňkem Bahenským:

"Jedna věc je, že jsme dostali gól na 1:3, což pro mě bylo dost deprimující, protože samozřejmě chceme vyhrát. Druhá věc je pak to, že Zdeněk mě tam dvakrát přetáhl hokejkou a já už pak neudržel nervy, šel jsem za ním a on se tomu nijak nebránil, tak jsme se do toho pustili."

Svou roli může hrát i poklidná kulisa jen velmi spoře zaplněného hlediště. Slavia opakovaně hraje v jedné z nejmodernějších hal v Evropě před třemi tisícovkami diváků. "Samozřejmě by se hrálo lépe, kdyby tu bylo víc lidí," přiznal Vašíček. O atmosféru se stará jen několik desítek fanoušků z kotle za brankou. "Tady je mrtvo, ale pak přijedeme do Třince, je tam sice stejně lidí, ale co se tam děje, to je paráda a je radost v tom hrát," doplnil Vašíček.

Mazanec dostal první šanci v extralize a vychytal výhru

V brance Plzně se proti Třinci překvapivě objevil Marek Mazanec. Devatenáctiletý plzeňský odchovanec nahradil dvojici zkušených gólmanů Petra Přikryla a Dušana Salfického, kteří bojují s poklesem formy. Juniorský reprezentant nastoupil v extralize poprvé v kariéře od začátku a nevedl si špatně, inkasoval jen jeden gól a měl velkou zásluhu na výhře Indiánů 3:1.

Ještě v sobotu měl přitom chytat juniorskou nejvyšší soutěž proti stejnému soupeři. "Už jsem byl oblečený ve výstroji. Nechtěli mě ale pustit do branky, protože přišel těsně před začátkem zápasu v Třinci pokyn, že se mám hlásit v áčku. Nakonec jsem si alespoň třetinu zachytal," popisoval průběh náročného víkendu pravidelný mládežnický reprezentant.

Marek Mazanec o svém debutu:

"Je to úžasný pocit, být nasazený od první minuty. Bylo to potvrzeno ráno, že nastoupím, byl jsem nervózní, ale s postupem času, s každou střelou, kterou sem chytil, šla nervozita dolů."

O tom, kdo se postaví mezi plzeňské tyče v úterním utkání na ledě Zlína ještě trenérský triumvirát Indiánů nerozhodl. Svým představením si ovšem o další šanci hlasitě řekl Mazanec. "Je to na trenérech. Já chytám tak, jak umím. Musím zůstat skromný a v klidu se připravovat," prohlásil hrdina vítězného zápasu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články