Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Neuvirth vychytal Washingtonu další vítězství

New York - Český gólman Michal Neuvirth si při zranění Semjona Varlamova užívá pozici brankářské jedničky Washingtonu. Rodák z Ústí nad Labem nastoupil i v třetím utkání a po vítězství 3:2 v prodloužení nad Ottawou se radoval z druhé výhry. Rozhodující trefu zařídil v čase 64:28 ruský útočník Alexandr Ovečkin. Český hokejista Patrik Eliáš dal první gól v sezoně, protože se ale k němu žádný spoluhráč nepřidal, New Jersey doma podlehlo Pittsburghu 1:3. Čtyřiatřicetiletý útočník se prosadil střelou z levého kruhu bezprostředně po vhazování a vykřesal v závěrečné části pro Devils naději na obrat. O tu je ale připravil Paul Martin, který při závěrečné hře bez brankáře zpečetil výhru Penguins.

Generální manažer New Jersey Lou Lamoriello během léta nešetřil na platu pro Ilju Kovalčuka, i proto mají nyní Devils malou finanční rezervu pod platovým stropem a na soupisku byli nuceni napsat pouze dvacet hráčů. A kvůli zraněním a trestům se mužstvo pustilo do souboje s Pittsburghem jenom s patnácti hokejisty. "Připadalo mi divné, když jsem viděl, že hrají jen na tři lajny. Nechtělo se mi tomu věřit. Věděli jsme, že jim to musíme ztížit a snažili jsme se je utahat," uvedl obránce Pittsburghu Alex Goligoski, autor první trefy zápasu.

Devils prohráli i ve třetím utkání nové sezony, což je nejhorší vstup do nového ročníku za posledních devět let. "Takhle jsme si to nepředstavovali. Ale víme, co děláme špatně. Musíme se vyvarovat herních výpadků a makat naplno celých šedesát minut. Příště už musíme předvést to nejlepší, co v nás je," uvedl Eliáš.

Neuvirth zažil v brance Washingtonu další úspěšný večer. "Už jsem myslel na penaltový rozstřel, v tom Ovečkin skóroval. V tu chvíli jsem byl asi nejšťastnější člověk v aréně. Byl to důležitý gól," řekl Neuvirth, který v zápase kryl 29 střel soupeře a po zápase ho chválil i trenér Bruce Boudreau. "S každým zápasem se zlepšuje. To je dobré znamení. V první třetině minulého utkání se mi nezdál nejjistější, ale dnes vypadal výborně."

Spolehlivý výkon podal i další český brankář Tomáš Vokoun, který ve Vancouveru zlikvidoval 33 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Přesto se ani ve druhém utkání sezony neradoval z výhry, neboť Florida prohrála opět o gól, tentokrát 1:2. Obě branky vítězů vsítil Daniel Sedin, za poražené vyrovnal Rostislav Olesz.

I trefa Milana Hejduka z úvodu třetího dějství znamenala pro Colorado srovnání skóre na 2:2. Český útočník premiérovou branku sezony vstřelil z bodu pro vhazování, ale jednalo se o poslední gólovou radost Avalanche v utkání. Pak už skórovala jen Philadelphia, která dvěma zásahy rozhodla o své domácí výhře 4:2.

Hokejistům New Yorku Rangers se v městském derby proti Islanders vymstila v závěru utkání nedisciplinovanost týmu. Necelých pět minut před koncem vedli na ledě svého rivala 4:3, ale potom domácí beze zbytku využili výhodu dvou mužů v poli a při závěrečné power play pojistili gólem do prázdné branky výhru 6:4. U tří gólů Islanders figuroval Blake Comeau, který dvě dal, včetně té vítězné, a na jednu přihrál.

Těžkou hlavu mají v Anaheimu, jehož hokejisté prohráli všechna tři utkání v novém ročníku, naposledy v St. Louis 1:5. Ducks nezachytili už úvod zápasu, kdy v rozmezí šesti sekund ve čtvrté minutě dvakrát inkasovali. "Musíme si sednout a provést analýzu, co všechno musíme zlepšit. Je toho hodně," konstatoval trenér Anaheimu Randy Carlyle, jehož svěřenci ztratili úvodní duely s celkovým skóre 2:13. Jediným střelcem týmu je zatím Saku Koivu.

Naopak třetí porážce se vyhnul obhájce Stanley Cupu z Chicaga. Přitom v Buffalu měl partii mizerně rozehranou a ve třetí minutě už prohrával 0:2. V dalším průběhu ale Blakchawks čtyřmi góly otočili skóre, a domácí tým stačil už jen výsledek zkorigovat. Na obratu se dvěma góly podílel Marián Hossa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články