Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kladno vede první hokejovou ligu už o šest bodů

Praha – Hokejisté Kladna porazili ve 12. kole první ligy na domácím ledě Prostějov 3:1 a vedou tabulku už o šest bodů. Na druhé místo poskočil českobudějovický Motor po vítězství 2:1 v Havířově.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Prostějov

Kladno po předchozí prohře v Přerově tentokrát zabralo naplno. Prostějovské Jestřáby zlomili domácí díky efektivitě ve druhé třetině, kdy si vypracovali tříbrankový náskok. Góly Jánského, Burgera a Kubíka od sebe dělilo jen necelých šest minut, Rytíři navíc nevyužili přesilovku. Prostějov sice v závěrečném dějství snížil, ale na tom, že všechny body zůstanou na Kladně, to nic nezměnilo.

Motor zvítězil v Havířově díky trefě kanadského zadáka Mitche Fillmana, který v polovině poslední třetiny prostřelil gólmana Šimečka od modré čáry. Českobudějovičtí vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů a i díky nejlepšímu skóre vedou pořadí čtyř týmů, které doposud nasbíraly 21 bodů.

Ještě delší vítěznou sérií se po triumfu nad Ústím nad Labem 5:1 může chlubit jihlavská Dukla, která zaznamenala už šestou výhru v řadě. Velkou zásluhu na zisku tří bodů měl střelec dvou branek Filip Seman, který zároveň ve 49. minutě poslal svůj tým do trháku. Čachotský a Skořepa pak ještě rozvášnili publikum čtvrtým a pátým gólem do Soukupovy klece.

Nováček z Frýdku-Místku veze z Třebíče senzační vítězství 5:0, za které vděčí hlavně výkonu gólmana Juraje Šimbocha. Litoměřice přehrály Benátky 3:1, jistotu dal ale domácímu Stadionu až Pletkův gól osm sekund před koncem.

Na severočeské derby mezi Mostem a Kadaní přišlo jen 356 diváků a souboj posledních dvou týmů soutěže nakonec lépe zvládli domácí. Kadaň naopak popáté v řadě prohrála a klesla na dno tabulky.

První hokejová liga - 12. kolo:

Jihlava - Ústí nad Labem 5:1 (2:0, 0:1, 3:0), Most - Kadaň 3:2 (1:0, 2:1, 0:1), Třebíč - Frýdek-Místek 0:5 (0:2, 0:2, 0:1), Havířov - České Budějovice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1), Kladno - Prostějov 3:1 (0:0, 3:0, 0:1), Litoměřice - Benátky nad Jizerou 3:1 (0:0, 2:1, 1:0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články