Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Spousta mých idolů zde hrála a hraje, řekl zraněný Coutinho po podpisu v Barceloně

Už v létě byl po odchodu Neymara do PSG hlavní přestupovou prioritou katalánského velkoklubu, ale vábení odolal a zůstal v Liverpoolu. O šest měsíců později však Philippe Coutinho s úsměvem pózoval v barcelonském dresu na trávníku slavného stadionu Camp Nou. Transfer za 160 milionů eur (4,08 miliardy korun) byl definitivně zpečetěn a brazilský záložník už patří FCB. V dresu "Blaugrana" se pokusí navázat na stopu legendárních krajanů Ronalda, Rivalda či Ronaldinha. Vzhledem k zranění stehenního svalu bude novému zaměstnavateli k dispozici zhruba za tři týdny. 

Coutinho v barcelonském dresu na Camp Nou
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Délku absence rodáka z Ria de Janeiro potvrdil vedoucí tým španělské La Ligy po vstupní zdravotní prohlídce. Coutinho by si mohl odbýt premiéru začátkem února v derby proti Espaňolu, kde působil v roce 2012 během hostování z Interu Milán.

"Nejsem schopen nastoupit ihned, ale mám pětiletý kontrakt, takže budu mít moře času, abych pomohl týmu v budoucnu," uvedl s nadhledem pětadvacetiletý středopolař. "Někteří fotbalisté čekají na podobnou příležitost celou kariéru. I proto jsem se nemusel dvakrát rozmýšlet," dodal. 

PHILIPPE COUTINHO

Datum narození: 12. 6. 1992

Výška: 171 cm

Pozice: Záložník

Kariéra: 2009-2010, Vasco da Gama (19/1 ), 2010-2013, Inter Milán (28/3), 2011-2012, Espaňol Barcelona (16/5), 2013-2018, Liverpool (153/41), 2018 - ? FC Barcelona

v závorce je za názvem klubu uveden počet ligových utkání a počet gólů

"Chtěl bych poděkovat prezidentovi a všem ostatním, kteří se přičinili o realizaci celého transferu. Má vděčnost směřuje i lidem v Liverpoolu, protože dodrželi slovo. Jsem opravdu šťastný, splnil se mi sen. Barcelona je největším klubem světa, spousta mých idolů zde hrála a hraje. Doufám, že brzy naplním očekávání na hřišti," pokračoval brazilský reprezentant, jenž podepsal smlouvu do léta 2023. 

Snaha vedení pětinásobného vítěze Ligy mistrů o služby klíčového hráče "Reds" ztroskotala v létě i přesto, že do města Beatles zaslalo několik konkrétních nabídek. Stanovisko LFC bylo ovšem zcela neoblomné.

"Na příchodu Coutinha jsme pracovali měsíce. Jeho touha po přestupu k nám sehrála dle mého názoru hlavní roli, proč se to nakonec podařilo. Byl trpělivý, což považuji za rozhodující faktor," řekl barcelonský prezident Josep Maria Bartomeu.

Za přístup během četných jednání nezapomněl složit Angličanům poklonu. "Chtěl bych poděkovat Liverpoolu, jednomu z nejslavnějších klubů v Evropě, že souhlasil s prodejem a dovolil Coutinhovi odejít," doplnil. 

"Musím říct, že jsme udělali naprosto vše, co bylo v našich silách, abychom jej přesvědčili, že zůstat u nás je stejně atraktivní jako zamířit do Španělska. Ale on si byl stoprocentně jistý, že jeho budoucnost je v Barceloně," konstatoval liverpoolský trenér Jürgen Klopp. 

V dresu FCB se Coutinho opět sejde s bývalým spoluhráčem Luísem Suárezem. "Je to můj dobrý kamarád. Málem jsme společně vyhráli Premier League. Řekl mi hodně o městě i klubu, a dokonce mi tady pomohl sehnat bydlení," uzavřel odchovanec Vasco da Gama.

Vzhledem k faktu, že ofenzivní záložník nastoupil za celek z Anfield Road v základní skupině Ligy mistrů, nepomůže Kataláncům v prestižním osmifinále proti Chelsea ani v žádném dalším utkání milionářské soutěže v letošní sezoně.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články