Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Argentina a Uruguay chtějí pořádat fotbalové MS v roce 2030

Montevideo – Společné mistrovství světa chtějí v roce 2030 pořádat Argentina a Uruguay. Příští týden by obě země měly předložit oficiální kandidaturu. Pořadatelství by tak připadalo na stoleté výročí od prvního mistrovství světa v Uruguayi v roce 1930.

Utkání Uruguay - Brazílie
zdroj: Reuters autor: Andres Stapff

Do Uruguaye by se tak MS vrátilo přesně po sto letech od premiérového šampionátu, který tehdy vyvrcholil finálovým vítězstvím domácího týmu právě nad Argentinou. V Jižní Americe se pak konaly ještě čtyři závěrečné turnaje, naposledy v roce 2014 v Brazílii.

Argentina uspořádala fotbalové MS v roce 1978. Dvě země zatím pořádaly šampionát jen v roce 2002, kdy se o organizaci turnaje podělily Japonsko s Koreou. Na rok 2026, kdy se MS poprvé zúčastní 48 týmů místo dosavadních 32, však má slibné vyhlídky společná kandidatura USA, Kanady a Mexika.

O šampionát v roce 2030 projevilo zájem také Chile, i to ale uvažovalo o společném projektu s Uruguayí. Předseda UEFA Aleksander Čeferin zase prohlásil, že pořadatel mistrovství světa 2030 by měl být z Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články