Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nezastavitelný Neymar byl u pěti gólů PSG

Paříž – Předrahý Neymar se PSG zatím celkem vyplácí. Také ve druhém utkání v dresu Paris St. Germain po přestupu z Barcelony byl hlavní hvězdou svého týmu. Dvěma góly, dvěma asistencemi a vybojovanou penaltou zařídil výhru 6:2 nad Toulouse a prožil tak vydařenou premiéru před fanoušky PSG v Parku princů.

Neymar
zdroj: Reuters

Brazilský útočník byl u všeho podstatného. Po čtvrthodině hry první šanci zahodil a chvíli nato musel sledovat, jak šlo Toulouse do vedení po gólu Gradela. Jenže v 31. minutě právě Neymar srovnal. Pronikl do vápna, kde přenechal míč Rabiotovi. Ten rychle vystřelil, gólman zasáhl, ale u míče byl jako první právě domácí hvězdný útočník a dorážkou zařídil stav 1:1.

Pět minut nato Neymar zopakoval souhru s Rabiotem, kterému narazil míč a dvaadvacetiletý francouzský záložník poslal PSG do vedení.

V 69. minutě PSG zkomplikoval duel druhou žlutou kartou Veratti, avšak hra v oslabení Neymara ještě více motivovala. Krátce nato si došel pro přísnou penaltu, ze které zvýšil Cavani. Toulouse sice po standardní situaci snížilo, ale závěr opět patřil PSG.

Neymar rozjel další šanci, která vedla k přihrávce Di Maríi na Pastoreho a argentinský záložník krásnou střelou definitivně rozhodl. Neymar pak z rohu našel Kurzawu, který v akrobatické pozici přidal pátou trefu, a v nastavení opěvovaný Brazilec naplno ukázal, proč za něj PSG zaplatilo 222 milionů eur. Ve vápně si pohrál hned s čtyřmi protihráči a po krásné individuální akci završil stav gólem na 6:2.

Výsledky 3. kola francouzské fotbalové ligy

Lille - Caen 0:2 (5. Da Silva, 69. Santini), Marseille - Angers 1:1 (17. N'Jie - 70. Ekambi), Paris St. Germain - Toulouse 6:2 (31. a 90.+2 Neymar, 36. Rabiot, 75. Cavani z pen., 82. Pastore, 84. Kurzawa - 19. Gradel, 78. Jullien).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články