Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vyšetřovaného španělského bosse Villara nahradil v čele dlouholetý přítel a kolega

Madrid – Jestli španělští fotbaloví příznivci v čele fotbalové federace očekávali po konci suspendovaného šéfa velkou změnu, rozhodně se jí zatím nedočkali. Ángela Maríu Villara vyšetřovaného za korupci dočasně nahradil dlouholetý pokladník federace Juan Luis Larrea. Ten uvedl, že by za svého přítele Villara "položil život".

Ángel María Villar
zdroj: Reuters

Villar byl minulý týden zatčen společně se svým synem a dalšími fotbalovými funkcionáři kvůli podezření z korupce, zpronevěry a podvodu. Poté co soud zamítl žádost o propuštění dlouholetého šéfa španělského fotbalu a viceprezidenta UEFA na kauci, sportovní rada španělské vlády ho v úterý suspendovala.

"Nikdy neřeknu, že nejsem jeho přítel," uvedl Larrea o Villarovi, po jehož boku stál ve vedení španělské federace téměř tři desítky let. "Jsem naprosto přesvědčen o tom, že svaz bude řízen správně," dodal nový šéf RFEF s tím, že plně věří ve Villarovu nevinu.

Villar vedl španělský fotbal 29 let. Loni dostal od etické komise světové federace FIFA pokutu 25 tisíc švýcarských franků (asi 590 tisíc korun) za to, že nespolupracoval s vyšetřovateli korupce při volbách pořadatelů mistrovství světa v letech 2018 a 2022.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články