Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mazuch míří ze Sparty do druhé anglické ligy

Praha – Ondřej Mazuch odchází ze Sparty do anglického celku Hull City. Osmadvacetiletý stoper má klubu pomoci k návratu do Premier League. V týmu, který v létě převzal ruský kouč Leonid Sluckij, podepsal Mazuch smlouvu na dva roky s opcí.

Ondřej Mazuch
zdroj: ISIFA/EPA

"Mám velkou radost. Anglická Championship u nás nemá takový zvuk, ale je to skvělá soutěž. Myslím, že ostrovní styl fotbalu mi bude vyhovovat," řekl Mazuch, který s týmem už několik dní trénoval.

"Mám z klubu jen pozitivní zážitky. Trenér Sluckij je výborný, hodně se mnou komunikuje a je vidět, že o mě hodně stál. Výhodou je také to, že se s ním díky mému působení na Ukrajině bezproblémově domluvím," dodal obránce s reprezentačními zkušenostmi.

Mazuch prošel mnoha kluby. Začínal v Brně, poté odešel do italské Fiorentiny. Zahrál si za Anderlecht Brusel, s nímž získal titul. S Dněprem Dněpropetrovsk se probojoval až do finále Evropské ligy.

"V klubu o Ondru hodně stáli. Trenér Sluckij ho velmi dobře zná z jeho působení na Ukrajině. Ondra se k týmu připojil už na soustředění v Portugalsku, na kterém jednoznačně přesvědčil o svých kvalitách," řekl hráčův manažer Viktor Kolář.

Zdroj
ČTK, Sport Invest

Hlavní zprávy

Nejčtenější články