Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

El Clásico ovládla suverénně Barcelona, Real se propadl za Atlético

Madrid – Kdo čekal, že El Clásico nabídne vyrovnanou bitvu, musel být zklamán. Tradiční souboj dvou gigantů ovládla Barcelona, která na hřišti Realu Madrid vyhrála suverénně 4:0 a v čele tabulky má na svého rivala náskok šest bodů. Bílý balet se po prohře propadl až na třetí příčku, jelikož ho přeskočil jeho městský rival Atlético, jež zvítězilo 1:0 na půdě Betisu Sevilla a na první místo ztrácí čtyři body.

Luis Suárez se raduje z branky do sítě Realu Madrid
zdroj: EFE autor: JuanJo Martin

Do sestavy Barcelony se vrátil po dvou měsících Lionel Messi, který začal mezi náhradníky, ale stejně jako v předchozích zápasech si katalánský celek poradil bez něj hlavně zásluhou dua Luis Suárez - Neymar. Oba se na stadionu Realu trefili už během prvního poločasu.

Šlágr španělské ligy se od začátku odehrával v ofenzivním duchu, oba týmy se dostávaly do šancí, ale efektivnější byla Barcelona. Po pasu Sergiho Roberta ji dostal v 11. minutě do vedení Uruguayec Suárez. Brazilec Neymar se prosadil ve 39. minutě po podobné přihrávce od Andrése Iniesty, při které však byl zřejmě o centimetry v postavení mimo hru.

Ambice Realu zvrátit utkání po přestávce rychle zchladil znovu středopolař Iniesta, který si narazil s Neymarem a dělovkou z hranice pokutového území zvýšil na 3:0. Pak se dostal na hřiště Messi, který nahradil Ivana Rakitiče a odehrál 33 minut.

Utkání Real Madrid - Barcelona
zdroj: EFE autor: Chema Moya

Poslední ránu zasadil Realu opět Suárez, který po pasu Jordiho Alby počkal na pohyb brankáře Keylora Navase a počtvrté ho prostřelil. Zmar královského klubu v závěru ještě prohloubil vyloučením Isco za zbytečný zákrok zezadu na Neymara.

Fanoušci Realu se ke konci utkání i po závěrečném hvizdu hlasitě dožadovali odchodu trenéra Rafaela Beníteze a máváním bílými kapesníky vyzývali k rezignaci prezidenta Florentina Péreze. Někteří příznivci domácích také natruc vyprovodili při střídání potleskem střelce třetí branky Iniestu.

Barcelona ukončila 22 zápasů trvající neporazitelnost Realu na stadionu Santiaga Bernabéua. "Předvedli jsme opravdu komplexní výkon. Je před námi ještě dlouhá cesta, dnešní zápas o ničem nerozhoduje, ale vracíme se domů velmi, velmi spokojení," uvedl Iniesta.

Utkání doprovázela zvýšená bezpečnostní opatření související s teroristickými útoky, které se odehrály minulý týden v Paříži. Na utkání bylo přítomny bezmála tři tisícovky policistů a členů ochranky.

O výhře Atlética rozhodl už po sedmi minutách Koke, který dorazil Torresovu střelu. Atlético bylo i po vstřelené brance lepší než domácí, z řady šancí už ale jeho hráči další gól nepřidali. Nejblíže byl v závěru zápasu Griezmann, ale trefil tyč. I tak se svěřenci Diega Simeoneho mohli radovat ze tří bodů a posunu za první Barcelonu. Na tu Atlético ztrácí čtyři body.

Eibar vedl od 27. minuty, kdy se prosadil Sergi Enrich, který pohotovým volejem poslal do sítě Bastónův centr. Hosté mohli těsně před půlí náskok zvýšit, jenže Dani Gárcia z pokutového kopu Aréolu nepřekonal.

Domácí sice byli v druhém poločase lepší, dlouho se jim ale nedařilo v zakončení. Suárez střílel těsně vedle, Soriana vychytal Riesgo a Castillejovi vykopl míč z brány jeden z obránců. Vyrovnat se podařilo až Costovi, který po Suárezově přihrávce poslal míč s pomocí tyče do sítě. Hosté už v té době hráli bez vyloučeného Keka.

Sevilla nenavázala na vítězství 3:2 nad Realem z posledního kola a prohrála 0:2 se San Sebastianem. Ten po odchodu kouče Davida Moyese pod vedením nového trenéra Eusebio Sacristána hned napoprvé zvítězil díky gólům Imanola Agirretxeho a Xabiho Prieta.

Výsledky 12. kola španělské fotbalové ligy:

San Sebastian - FC Sevilla 2:0 (73. Agirretxe, 77. Prieto), Real Madrid - FC Barcelona 0:4 (11. a 74. Suárez, 39. Neymar, 53. Iniesta), Espaňol Barcelona - Málaga 2:0 (6. a 20. Pérez), Valencie - Las Palmas 1:1 (8. Alcácer - 57. Viera), La Coruňa - Vigo 2:0 (23. Lucas, 90.+4 vlastní Jonny Castro), Sporting Gijón - Levante 0:3 (18. a 44. Deyverson, 27. Feddal), Sporting Gijón - Levante 0:3 (18. a 44. Deyverson, 27. Feddal), Villarreal - Eibar 1:1 (85. J. Costa - 27. Enrich), Granada - Bilbao 2:0 (5. vlastní Laporte, 59. Success), Betis Sevilla - Atlético Madrid 0:1 (7. Koke).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články