Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čechova vydařená premiéra. Arsenal vyhrál nad Chelsea 1:0

Wembley - Brankář Petr Čech ve svém prvním soutěžním utkání v dresu fotbalistů Arsenalu slaví zisk anglického Superpoháru. Proti bývalým spoluhráčům z Chelsea Čech udržel čisté konto a pomohl k triumfu 1:0. Arsenal vyhrál souboj mezi ligovým mistrem a vítězem poháru podruhé za sebou, naopak Chelsea v Superpoháru potřetí za sebou prohrála.

Petr Čech
zdroj: ČTK/PA

Fanoušci prominuli Čechovi přestup do táboru velkého rivala a i v dresu soupeře ho přivítali potleskem. Reprezentační gólman pomohl Arsenalu vyhrát už dvě trofeje z přípravných turnajů a i tentokrát byl v brance jistý.

Hráči Chelsea ho dlouho ani pořádně neprověřili, protože si nedokázali poradit s obranou Arsenalu. Naopak na druhé straně se Kanonýrům povedla rychlá akce, po které se Oxlade-Chamberlain hezky uvolnil ve vápně a vyslal přesně umístěnou ránu do vzdálenější šibenice. Po 506 minutách tím ukončil střelecké trápení Arsenalu v duelech s Chelsea.

Po změně stran si Chelsea vytvářela výrazný tlak, ale nedostávala se k přímému ohrožení branky. Čech musel řešit jen závary.

Až v 69. minutě naplno předvedl své umění. K přímému kopu se postavil Oscar, mířil šikovně pod břevno, ale Čech zaplachtil vzduchem a udržel Arsenal ve vedení. V kariéře už Čech získal anglický Superpohár potřetí.

Mourinho: Lepší tým prohrál a defenzivně hrající tým vyhrál

"Petr Čech měl na utkání vliv možná v tom, že hráči podvědomě věděli, že musejí vystřelit ideálně, aby ho překonali, a to je možná brzdilo," řekl trenér Arsenalu Arséne Wenger, který se dočkal první výhry nad velkým rivalem Josém Mourinhem po 14 zápasech.

"Tým předvedl velmi dobrý výkon, je velká satisfakce, že jsme nedostali gól od týmu, jakým je Chelsea. My když jsme zaútočili, tak z toho byla šance. Největší šance byly na naší straně a z výhry mám radost. Teď to ještě musíme přetavit v dobrý start do ligy," uvedl Wenger.

I jeho konkurent Mourinho ocenil, jak Arsenal zvládl hru v obraně. "Lepší tým prohrál a defenzivně hrající tým vyhrál. Ale dobře zvládnutou obrannou hru umím ocenit. Arsenal hrál dobře organizovaně, takticky a já mu gratuluji," prohlásil kouč Chelsea.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal FC - Chelsea FC
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články