Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čech přispěl k obratu Chelsea proti Leicesteru, Blues se tak přiblížili titulu

Londýn - Už jediná výhra dělí Chelsea od zisku titulu v Premier League, který by tak přišel po pěti letech. K výhře 3:1 v Leicesteru přispěl i Petr Čech, který chytal poprvé od února. Od Nového roku Chelsea v lize ještě neprohrála. To Liverpool prohrál překvapivě na hřišti Hullu 0:1 a po druhé bodové ztrátě za sebou ztratil reálnou naději na postup do Ligy mistrů. Hull naopak udělal důležitý krok k záchraně.

Utkání Leicester - Chelsea
zdroj: ČTK/AP autor: Rui Vieira

V čele tabulky má londýnský celek čtyři kola před koncem náskok 13 bodů před dvojicí Manchester City, Arsenal. Ohrozit naděje Blues může už jen třetí Arsenal, který má zápas k dobru. Druzí obhájci trofeje z Manchesteru City už jsou bez šance.

Čech, jenž v brance zastoupil zdravotně indisponovaného Thibauta Courtoise, inkasoval v nastavení úvodního poločasu a domácí šli do vedení. Po přestávce ale Chelsea předvedla mnohem lepší výkon a obrat zařídily klubové legendy.

Tři minuty po přestávce vyrovnal sedmatřicetiletý Didier Drogba, který se trefil poprvé od prosince, a v 79. minutě poslal Chelsea do vedení kapitán John Terry. Vítězství favorita pečetil ještě Ramires.

Radost fotbalistů Chelsea
zdroj: ČTK/AP autor: Mike Egerton

Liverpool v minulém zápase uhrál jen bezbrankovou remízu s West Bromwichem a teď nedokázal skórovat podruhé za sebou. Největší šanci měl krátce po přestávce Jordan Henderson, brankář ale jeho volej zlikvidoval. Vicemistři nyní na pátém místě tabulky zaostávají za elitní čtyřkou o sedm bodů.

O vítězství Hullu, který vyhrál druhý zápas za sebou, a to dokonce s čistým kontem, rozhodl nečekaný střelec Michael Dawson. Jednatřicetiletý obránce se v lize trefil poprvé od ledna 2013.

Liverpool se musel v Hullu obejít nejen bez zraněného reprezentanta Daniela Sturridge, ale i bez větší podpory diváků. Pro příznivce hostů sice bylo vyhrazeno 2500 míst, zhruba polovina z nich ale zůstala prázdná, protože fanoušci zápas kvůli vysoké ceně lístků bojkotovali.

Výsledky:

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:

Leicester - Chelsea 1:3 (45.+3 Albrighton - 48. Drogba, 79. Terry, 83. Ramires).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články