Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bayern si spravil chuť v Hoffenheimu, Dortmund vyhrál nad Paderbornem

Berlín - Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili na hřišti Hoffenheimu 2:0. Úřadující mistr si připsal třetí bundesligovou výhru v řadě a alespoň částečně si spravil reputaci po středeční nečekané porážce v Lize mistrů v Portu (1:3). Leverkusen bez větších problémů zvládl duel s Hannoverem a po výhře 4:0 si připsal sedmý tříbodový zisk za sebou. Dortmund porazil 3:0 Paderborn, Freiburg prohrál s Mohučí 2:3.

Radost hráčů Bayernu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Mistrovský Bayern se poprvé prosadil ve 38. minutě. Müllerovu střelu brankář Baumann vyrazil pouze k Lewandowskému, ten předložil míč Rodemu a čtyřiadvacetiletý obránce se prosadil podruhé v sezoně. První branku vstřelil právě v podzimním duelu s Hoffenheimem (4:0).

V poslední minutě nastavení nešťastně pojistil náskok hostů vlastním gólem Beck. Bayern má minimálně do neděle v čele tabulky třináctibodový náskok na Wolfsburg. Pro Hoffenheim to byl naopak třetí zápas za sebou bez bodového zisku.

Leverkusen potvrdil formu. Proti Hannoveru šli domácí do šatny zásluhou Topraka a Brandta s dvoubrankovým vedením, které po přestávce zdvojnásobili Papadopulos a Kiessling. Hannover potřinácté v řadě nedosáhl na tři body a nad barážovou šestnáctou pozicí je pouze o dva body.

Dortmund přestřílel Paderborn poměrem 21:2 a tři ze svých pokusů proměnili v gól Mchitarjan, Aubameyang a Kagawa. Freiburg prohrál s Mohučí 2:3, obránce Pavel Krmaš odehrál za poražený tým celý zápas a obdržel žlutou kartu, jeho spoluhráč Vladimír Darida nastoupil v 77. minutě.

Augsburg zvládl duel se Stuttgartem a po výhře 2:1 se posunul na páté místo o bod před Schalke, které má ale nedělní zápas ve Wolfsburgu k dobru. Rozhodující trefu si připsal s osmi góly nejlepší střelec bavorského celku Bobadilla. Za poražený tým odehrál celý zápas obránce Adam Hloušek a dostal žlutou kartu.

Theodor Gebre Selassie
zdroj: Getty Images autor: Jörn Pollex

Brémy si poradily s Hamburkem

Brémy zvítězily v regionálním derby nad Hamburkem 1:0. Staronový kouč Hamburku Bruno Labbadia sledoval velkou šanci svého týmu ve 28. minutě, kdy maďarský záložník Stieber těsně minul přízemní střelou branku.

Na gólové příležitosti spíše chudý zápas rozhodl až v závěru Di Santo, který bezpečně proměnil penaltu nařízenou po Behramiho faulu na Junuzoviče. Švýcarský středopolař byl navíc za zákrok vyloučen.

Za vítěze odehrál celý zápas reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie. Hamburský gólman Jaroslav Drobný a záložník Petr Jiráček strávili utkání na lavičce. Brémy po čtyřech zápasech naplno bodovaly a posunuly se na sedmé místo. Hamburk popáté v řadě prohrál a zůstal na dně tabulky. 

Větší šance byly v zápase Wolfsburg - Schalke k vidění až v druhém poločase, chvíli po přestávce domácí Rodriguez napálil břevno. V 53. minutě už se měnilo skóre. Sané si vzal míč na vlastní polovině a předvedl sólo až do šestnáctky Schalke a překonal gólmana Benaglia. Hosté pak úporně bránili, přesto těsný náskok neudrželi. Střídající Caligiuri proběhl s míčem přes několik hráčů Schalke a posunul jej na De Bruyneho, který desátým zásahem v sezoně vyrovnal na konečných 1:1.

Výsledky 29. kola německé fotbalové ligy

Dortmund - Paderborn 3:0 (48. Mchitarjan, 55. Aubameyang, 80. Kagawa), Freiburg - Mohuč 2:3 (81. Mehmedi, 90.+1 Schmid - 39. a 45.+1 Okazaki, 83. Malli), Hertha Berlín - Kolín nad Rýnem 0:0, Hoffenheim - Bayern Mnichov 0:2 (38. Rode, 90.+3 vlastní Beck), Leverkusen - Hannover 4:0 (20. Toprak, 40. Brandt, 49. Papadopulos, 70. Kiessling), Augsburg - Stuttgart 2:1 (7. Werner, 73. Bobadilla - 22. Ginczek).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články