Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mourinho: Vítězství na Stoke, to jsou více než tři body

Londýn – Velkou cenu má podle trenéra Chelsea Josého Mourinha pondělní výhra 2:0 na hřišti Stoke. Chelsea se tak před Vánoci udržela na prvním místě s tříbodovým náskokem před Manchesterem City a míří za titulem. "Je to vítězství, které znamená více než jen tři body. Především proto, že abychom tu vyhráli, museli jsme předvést lepší než jen kvalitní výkon. A zahráli jsme skvěle," řekl Mourinho.

"Stoke hrálo velmi dobře, ale my jsme se dobře adaptovali na jeho hru v útoku, zatímco nám se dařilo udržet naší ofenzivní hru," těšilo portugalského kouče. Klíčový byl brzký gól už ve 2. minutě utkání, kdy si na rohový kop Cesca Fábregase naskočil kapitán John Terry a hlavou určil vývoj utkání. Ač stoper, dal gól už v 15. sezoně za sebou.

"Jen to svědčí o tom, jak nebezpečný je při standardních situacích. Je neustálou hrozbou. Ale pro mě osobně je nejdůležitější to, jak v této sezoně hraje," chválil Mourinho svého kapitána. "Když jsem loni přišel, jeho kariéra upadala, ale nyní hraje na stejné úrovni jako v letech 2004 až 2007, kdy jsem tu byl poprvé," dodal kouč Chelsea.

Definitivní rozhodnutí přišlo až po pojišťujícím gólu Fábregase. "Vést od začátku bylo důležité, ale Stoke je doma velmi silné, žene ho publikum a nikdy nic nevzdá. Je to opravdu cenné vítězství," uvedl Mourinho.

Sám ví, že ačkoli s Chelsea, Portem, Interem i Realem vždy vánoční vedení v tabulce proměnil v titul, nečeká ho lehký úkol. Nyní totiž nastává rozhodující fáze sezony. "Zápas se Stoke byl prvním ze čtyř zápasů, který sehrajeme během deseti dnů. Zde se může sezona lámat," tvrdil Mourinho.

"Zatímco hráči z německé ligy jsou na plážích a hráči ze Španělska se opalují na Maledivách, tady chlapi hrají a já k nim mám v tomto směru velký respekt. Tady nejsou žádné Vánoce, ale jen fotbal," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články