Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Box ČR 2024

Madridské derby na Bernabeu vyhrálo Atlético, Real porazilo 2:1

Madrid - Fotbalisté Atlética Madrid zvítězili v zápase 3. kola španělské ligy na hřišti městského rivala Realu 2:1. Rozhodující branku vstřelil Arda Turan. Madridské derby se v letošním roce uskutečnilo již posedmé, Atlético se podruhé radovalo z vítězství. Barcelona porazila Bilbao 2:0, když obě branky v závěru v rozmezí pěti minut vstřelil brazilský útočník Neymar. 

Radost hráčů Atlétika
zdroj: AP autor: Daniel Ochoa de Olza

V 10. minutě utkání Realu s Atlétikem se do vedení dostali hosté, na centr Kokeho si naběhl Tiago a hlavou poslal míč za bezmocného Casillase. Real okamžitě zareagoval zvýšením útočné aktivity, ve 24. minutě vyrazil brankář Moyá Baleův povedený přímý kop. O minutu později fauloval Siqueira v pokutovém území Cristiana Ronalda, jenž sám nařízenou penaltu proměnil.

Ke konci prvního poločasu se do šance dostal po Ronaldově centru Benzema, Moyá ale jeho pokus zneškodnil. Přestože byl "Bílý balet" ve druhé pětačtyřicetiminutovce mnohem aktivnější, gólu na 2:1 se dočkal úřadující mistr Atlético. V 73. minutě Arda Turan těsně minul Casillasovu bránu, o tři minuty později už se radoval ze vstřelené branky. Juanfran poslal přízemní centr do pokutového území, Raúl García jej přepustil Turanovi a ten z první zakončil. 

Neymar a Messi v dresu Barcelony
zdroj: Getty Images/Isifa

Bilbao dlouho odolávalo ofenzivní síle Barcelony, gólman Iraizoz střelecké pokusy Pedra a Rakitiče zneškodnil, Munir svoji střelu neusměrnil mezi tyče. Katalánci byli i ve druhém poločase aktivnějším týmem, do šancí se dostali Alba, Munir či Messi, ani jeden z nich však radost domácím fanouškům neudělal.

O vítězství proto rozhodli Barcelonští až ke konci zápasu. Neymar se poprvé trefil v 79. a podruhé v 84. minutě. Na první branku mu přihrál Busquets, druhou připravil Messi. 

Výsledky 3. kola španělské fotbalové ligy

FC Barcelona - Bilbao 2:0 (79. a 84. Neymar), Málaga - Levante 0:0, Real Madrid - Atlético Madrid 1:2 (26. Ronaldo z pen. - 10. Tiago, 76. Turan), Vigo - San Sebastian 2:2 (28. Orellana, 48. Larrivey - 70. Agirretxe, 90.+2 vlastní Jonny), Vallecano - Elche 2:3 (45. Kakuta, 90.+1 Bueno z pen. - 37. Albacar, 56. Jonathas, 70. Mosquera), Valencie - Espaňol Barcelona 3:1 (7. Piatti, 63. Parejo, 73. Paco - 90. Gárcia z pen.),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články