Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rooney kapitánem Anglie. Byl jasnou volbou, říká Hodgson

Londýn - Novým kapitánem anglické fotbalové reprezentace není nikdo jiný než Wayne Rooney. Osmadvacetiletý útočník Manchesteru United nahradil ve funkci Stevena Gerrarda, který po neúspěchu Albionu na světovém šampionátu ukončil kariéru v národním týmu."Wayne byl jasnou volbou pro jeho poctivost, oddanost, zkušenosti a také fakt, že už v minulosti kapitána Anglie dělal," řekl trenér Roy Hodgson.

"Měl jsem s ním dlouhý rozhovor a je připravený na tlak, který páska přináší. Doufejme, že bude stejně dobrý jako předchozí kapitáni Anglie," dodal Hodgson. Rooney debutoval v anglické reprezentaci v únoru 2003 proti Austrálii. Na kontě má v národním týmu 95 zápasů a 40 branek.

"Jako malý kluk jsem vždy děsně rád koukal na velké zápasy anglické reprezentace v televizi. Tehdy jsem moc toužil hrát za svou zemi. Jmenování kapitánem je splněním mého nejdivočejšího dětského snu," uvedl Rooney na svých internetových stránkách.

Plánuje schůzku s předchozím kapitánem Gerrardem. "Měli jsme skvělý vztah od prvního okamžiku, kdy jsme hráli spolu za národní tým, až do posledního zápasu na šampionátu v Brazílii. Jsem si jistý, že když budu od něj potřebovat nějakou radu, pomůže mi," uvedl Rooney.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články