Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Zeman už trénuje v Cagliari. Původně jsem měl jít do Boloni, přiznal

Řím - Český kouč Zdeněk Zeman při oficiálním uvedení do funkce trenéra Cagliari prohlásil, že k dohodě se sardinským klubem ho přesvědčila hlavně osobnost nového prezidenta Tomassa Giuliniho. Odmítl kvůli němu i dohodu s Boloňou, která byla těsně před podpisem. "Už jsme se dohodli s Boloňou, ale nakonec mě odradilo tamní zákulisí. Jsem rád, že jsem tady. Všichni jsou tu plní entuziasmu a nadšení pro tým. Je tu nový vlastník, kterému záleží na budoucnosti klubu," uvedl.

Dosavadní prezident Massimo Cellino se na prodeji klubu dohodl koncem května. V Cagliari se v posledních letech nedokázal domluvit s místními úřady na potřebné rekonstrukci stadionu, mužstvo proto muselo odehrát množství zápasů na cizích hřištích.

Podle Zemana to nový šéf klub změní. "Cagliari je v první lize dlouhé roky, ale teď se asi trochu posunou jeho cíle. Cellino a Giulini jsou naprosté opaky. Znám Cellina dlouho a vím, jak výbušný dokáže být. Giulini je tvrdý, ale tichý typ, raději se pohybuje mimo scénu," řekl.

Český kouč byl bez práce od začátku loňského roku, kdy skončil v AS Řím. "V 67 letech pokračuji v trénování hlavně kvůli tomu, že mě baví být na hřišti. Čím jsem starší, tím raději jsem ve styku s mladými lidmi, cítím se pak také mladší," uvedl někdejší kouč Lazia či Fenerbahce.

Zeman se chce s týmem prezentovat tradičním ofenzivním pojetím v rozestavení 4-3-3, jinak ale v patnáctém celku minulého ročníku italské ligy spolu s novým majitelem revoluci neplánuje. "Kádr se nebude zásadně překopávat, o nějakých posilách jsme se ale už bavili před uzavřením smlouvy," řekl Giulini.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články