Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Eto'o hattrickem srazil United, Arsenal je nadále první

Londýn - Arsenal bez Rosického v základní sestavě zdolal Fulham 2:0 díky dvěma gólům Santiho Cazorly, a nadále se tak drží na čele Premier League. Bod na něj ztrácí Manchester City, který v domácím prostředí přemohl Cardiff 4:2. O další bod zpět je londýnská Chelsea, která díky hattricku Samuela Eto’a porazila Manchester United 3:1. Manchester ztrácí na čelo už 14 bodů. 

Samuel Eo'o slaví gól v síti Manchesteru United
zdroj: ČTK/AP autor: Darren Walsh

Trápení Davida Moyese na lavičce Manchesteru United pokračuje. Pro utkání na hřišti Chelsea neměl skotský trenér k dispozici svá největší ofenzivní esa Robina Van Persieho a Waynea Rooneyho, přesto měli United zpočátku více ze hry.

Petr Čech, kterého přímo v hledišti sledoval reprezentační kouč Pavel Vrba, musel v úvodu podržet svůj tým po šanci Younga. Jinak však mnoho šancí k vidění nebylo ani na jedné straně, Chelsea ovšem byla o poznání efektivnější. V 17. minutě se v rohu pokutového území uvolnil Eto’o a jeho střela i díky teči jednoho z obránců zapadla ke vzdálenější tyči za bezmocného brankáře De Geu.

José Mourinho, trenér Chelsea: "Tento výsledek znamená, že Manchester je asi ze hry o titul. Matematicky má ještě šanci, ale bude to mít těžké. Jeden tým může zkolabovat, ale ne tři týmy zároveň." 

David Moyes, trenér Manchesteru: "Nebudeme házet ručník do ringu, dokud máme šanci. Naší prací je bojovat o první místo a na tom se nic nemění. V posledních zápasech se nám dařilo, i dnes nebyl rozdíl mezi oběma týmy tak velký, jak se podle skóre může zdát. Jediným rozdílem bylo naše špatné bránění při standardních situacích." 

"Většinou si vytváříme šance, ale máme problém s jejich proměňováním. Dnes se nám povedlo skórovat z první střely. Samuel ukázal, že se vrací do formy, kterou měl v nejlepších letech," konstatoval Mourinho. Těsně před poločasem pak Eto’o zblízka doklepl míč do sítě po přihrávce Cahilla a ve 49. minutě završil hattrick dorážkou z bezprostřední blízkosti.

Pak se hrál na Stamford Bridge nemastný neslaný fotbal bez větších příležitostí. O jediné vzrušení se postaral Petr Čech, který nezpracoval malou domů a na brankové čáře zachraňoval skluzem před dobíhajícím Hernandézem."To bylo na infarkt, když Čech dribloval s míčem na brankové čáře, ale zvládl to," řekl Mourinho. Manchester se nakonec přeci jen zmohl na snížení, když Jonesův střílený centr zblízka tečoval do branky střídající Hernandéz.

V závěru už hráči Manchesteru ztráceli nervy a výsledkem bylo vyloučení Vidiče. United nedokázali porazit Chelsea už v šestém utkání za sebou. Naopak trenér José Mourinho si připsal 100. vítězství na lavičce Chelsea. 

Arsenal neztratil

Gunners do utkání vstoupili bez Tomáše Rosického, který si v předchozím utkání s Aston Villou zlomil nos po faulu Gabriela Agbonlahora. Reprezentační kapitán zůstal na lavičce, a tak jen sledoval své spoluhráče, jež se v prvním poločase malého londýnského derby značně trápili. Fulham výborně držel míč, napadal dobře rozehrávku protihráčů, kteří v první půli působili na hřišti značně letargicky. Žádná vyložená šance jak jednoho, tak druhého týmu však před přestávkou k vidění nebyla.

V druhém poločase se však domácí probudili a hned zkraje zatlačili Fulham na jeho půli. Zhruba po deseti minutách pak přišla největší příležitost dosavadního průběhu utkání, kdy se po centru Cazorly dostal k hlavičce Sagna, vyražený míč však do brány nedostali ani Koscielny, ani Gnabry.

Cazorla (vlevo) slaví vstřelenou branku
zdroj: PA autor: Nick Potts

Nedlouho poté však již přišel první gól. Arsenal výborně zakombinoval v pokutovém území a po zpětné přihrávce Wilshera se Cazorla trefil k tyči. O pět minut později Arsenal přidal druhou branku. K odraženému balonu se dostal Cazorla a zpoza pokutového území poslal míč znovu k pravé tyči. Fulham po obdrženém gólu zvýšil aktivitu a v závěru utkání mohl snížit Bent. Anglický útočník se dostal sám před Szczesného, ovšem po zákroku Koscielného nedokázal poslat míč do brány. Arsenal si tak udržel první pozici v tabulce, po 22 zápasech má 55 bodů.

Manchester City v domácím utkání znovu nastřílel více než tři branky. V zápase s trápícím se Cardiffem dlouho vedl, avšak pouze o jedinou branku. První trefa Edina Džeka, který je momentálně ve výborné formě, přišla již po čtvrthodině hry, ovšem v 29. minutě na ni dokázal odpovědět hostující Noone. O čtyři minuty později však již domácím vrátil vedení Jesus Navas. V druhém poločase pak v rozmezí třech minut nasázeli dva góly Yaya Touré a Sergio Agüero, který se vrátil po zranění lýtka. V nastavení pak ještě stačil snížit Frazier Campbell.

Liverpool musel v utkání s Aston Villou dotahovat dvougólový náskok soupeře, který hostům během úvodních 37 minut zařídily trefy Andrease Weimanna a Christiana Bentekeho. Ještě do přestávky stáhl náskok týmu z Birminghamu Daniel Sturridge, jenž se tak gólově prosadil i ve druhém zápase od návratu po zranění. "Reds" dokázali krátce po přestávce vyrovnat, když kapitán Steven Gerrard proměnil pokutový kop a proti Aston Ville se z penalty trefil již popáté v kariéře. Otočit stav se ale již svěřencům trenéra Brendana Rodgerse nepodařilo.

West Bromwich v prvním utkání pod vedením španělského kouče Pepeho Mela remizoval s Evertonem 1:1. Bod v souboji s favorizovaným liverpoolským celkem zajistil domácím v 75. minutě hlavičkou obránce Diego Lugano. Útočník Matěj Vydra odehrál za West Bromwich první poločas. Albion má nejvíc remíz v Premier League (10), Everton je v této statistice hned za ním (9).

Výsledky 22. kola anglické ligy:

Sunderland - Southampton 2:2 (32. Borini, 71. Johnson - 4. Rodriguez, 31. Lovren), Arsenal - Fulham 2:0 (57. a 62. Cazorla), Crystal Palace - Stoke 1:0 (51. Puncheon), Manchester City - Cardiff 4:2 (14. Džeko, 33. Navas, 76. Touré, 79. Agüero - 29. Noone, 90.+3 Campbell), Norwich - Hull 1:0 (87. Bennett), West Ham United - Newcastle 1:3 (45.+2 vlastní Williamson - 16. a 90.+5 Cabaye, 33. Rémy), Swansea - Tottenham 1:3 (78. Bony - 35. a 71. Adebayor, 54. vlastní Chico), Chelsea - Manchester United 3:1 (17., 45. a 49. Eto'o - 78. Hernandéz), West Bromwich - Everton 1:1 (75. Lugano - 41. Mirallas)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články