Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Real nezvládl derby s Atlétikem, Messi se zranil

Barcelona - Fotbalisté Barcelony zdolali nováčka španělské ligy Almeríi 2:0 a dál vedou tabulku o skóre před Atléticem. Madridský celek dnes porazil v městském derby Real 1:0 a stejně jako katalánský lídr vyhrál i sedmý ligový zápas v sezoně. Soupeř Liberce v Evropské lize Sevilla hrála na půdě účastníka Ligy mistrů San Sebastianu nerozhodně 1:1. Hráči Elche vybojovali první prvoligové vítězství po více než 24 letech, když vyhráli na hřišti Celty Vigo 1:0. Villarreal nevyužil možnost posunout se na třetí místo a prohrál 0:1 v Seville s Betisem.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP autor: Alberto Saiz

K výhře Barcelony přispěl jedním gólem i nejlepší hráč světa Lionel Messi, ale ve 28. minutě střídal pro zranění. Argentinský kanonýr otevřel skóre o sedm minut dříve a 223. gólem v lize vyrovnal zápis Césara Rodrígueze na pátém místě historických tabulek soutěže. Messi musel opustit hřiště se zraněným stehenním svalem a na trávníku jej nahradil Xavi. Po vyšetření Barcelona oznámila, že Messi bude mimo hru dva až tři týdny. Zmešká úterní zápas Ligy mistrů na hřišti Celticu Glasgow a následující ligový duel s Valladolidem. Pak přijde na řadu reprezentační pauza vyplněná kvalifikací MS.

V pořadí 153. madridské derby rozhodl v jedenácté minutě Diego Costa, který po chybě domácí obrany zužitkoval pas Kokeho. Brazilský útočník se s osmi góly dělí s Messim o vedení v tabulce střelců. Domácí premiéra v dresu Realu se tak nevydařila nejdražšímu fotbalistovi světa Garethu Baleovi, jenž ve druhém poločase vystřídal Ángela Di Maríu.

Atlético zvítězilo v souboji městských rivalů poprvé od 30. října roku 1999 a společně s Barcelonou zůstává jediným stoprocentním týmem nového ročníku. Naopak Real, který doma prohrál po 34 zápasech, ztrácí na vedoucí duo pět bodů.

Trenér Atlética Diego Simeone však dál považuje Real s Barcelonou za hlavní adepty na titul. "Po finanční a individuální stránce jsou na tom lépe. My musíme využívat vlastních zbraní a zachovat chladnou hlavu. Sezona je dlouhá, nesmíme mít hlavu v oblacích. Pracujeme dobře a tohle úspěšné období je odměnou za práci celého týmu," řekl Simeone.

Sevilla se v San Sebastianu dostala do vedení v 18. minutě zásluhou první ligové trefy Jaira Samperia, ve druhém poločase ale za domácí vyrovnal francouzský útočník Antoine Griezmann. Čtyři minuty před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Sevilly Cala, San Sebastian však už krátkou početní výhodu gólově nevyužil.

Elche vyhrálo v La lize po 24 letech

Vítěz posledního ročníku druhé ligy Elche slavil výhru mezi elitou naposledy v roce 1989, kdy zdolal Murcii 3:0. Ve zbývajících šestnácti kolech sezony 1988/1989 pak získal již jen tři body a sestoupil. Po 24 letech v nižších soutěžích dosud v La lize zatím jen třikrát remizoval.

Triumf Elche zařídil záložník Javi Márquez, který v týmu hostuje z Mallorcy. Elche se díky třem bodům posunulo na patnácté místo tabulky. Posledním týmem bez výhry ve španělské lize zůstává už jen další z nováčků Almería.

Sérii sedmi venkovních porážek, která se táhla už od dubna, přerušilo Getafe. Madridský tým díky dvěma trefám Adriána Colungy zdolal Espaňol Barcelona 2:0 a posunul se na osmou příčku, bod za svého dnešního soupeře.

První porážku po návratu do ligy utrpěl Villarreal, který tak nevyužil ztrátu Realu Madrid k posunu na třetí místo tabulky. "Žlutá ponorka" prohrála 0:1 na hřišti Betisu Sevilla a v pondělní dohrávce ji naopak může o čtvrtou příčku připravit Bilbao.

Výsledky 7. kola španělské fotbalové ligy

Valencie - Vallecano 1:0 (37. Jonas), Almería - FC Barcelona 0:2 (21. Messi, 56. Adriano), San Sebastian - FC Sevilla 1:1 (66. Griezmann - 18. Samperio), Real Madrid - Atlético Madrid 0:1 (11. Costa), Pamplona - Levante 0:1 (88. Xumetra), Vigo - Elche 0:1 (62. Javi Márquez), Espaňol Barcelona - Getafe 0:2 (73. a 90.+2 Colunga), Betis Sevilla - Villarreal 1:0 (36. Igiebor).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články