Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pekhart dal gól Dortmundu, Jiráček se lehce zranil

Norimberk - Český útočník Tomáš Pekhart zařídil svým desátým bundesligovým gólem Norimberku v druhém kole soutěže remízu 1:1 s obhájcem titulu Dortmundem. Hamburk s debutující posilou Petrem Jiráčkem prohrál na hřišti Brém 0:2.

Tomáš Pekhart
zdroj: AP

Sušický rodák Pekhart otevřel skóre domácího zápasu proti Dortmundu přesnou hlavičkou po rohovém kopu Japonce Hirošiho Kijotakeho v 31. minutě. Vstřelil tak svůj první gól v nové sezoně a celkově desátý od příchodu z Jablonce.

Po velkém závaru ale dokázal pět minut před pauzou na konečných 1:1 srovnat Jakub Blaszczykowski. Dortmund poprvé ztratil a zatím oba góly v sezoně mu dali čeští hráči - v prvním kole totiž překonal brankáře Romana Weidenfellera Theodor Gebre Selassie.

Právě pravý bek české reprezentace s Brémami pokazil ve vzájemném duelu premiéru čerstvé posile Hamburku Jiráčkovi. Bývalý plzeňský hráč zaujal po příchodu z Wolfsburgu pozici ve středu hřiště a hned po čtvrthodině severoněmeckého derby předvedl odvážný obranný zákrok v pokutovém území, při kterém se lehce zranil.

Rozhodčí však odpískal až jiné zákroky v šestnáctce: první body v sezoně zajistil Werderu v 52. minutě záložník Aaron Hunt, který si na pokutový kop troufl, přestože těsně před přestávkou ve stejné příležitosti selhal. Vedení pak po jeho asistenci pojistil Nils Petersen. Hamburk zůstává bez bodu i vstřelené branky.

Trenér Thorsten Fink ocenil Jiráčkův výkon, i když německým médiím se nezdála jeho ztráta míče před druhou brankou. "Jiráček ve středu hřiště bojoval dobře. Myslím si, že noví hráči tým posilnili," cituje ho agentura Reuters.

Další posila Hamburku do zálohy Rafael van der Vaart zatím sledovala duel jen z tribuny, ale Fink nechce vkládat naděje na zlepšení jen do nizozemského navrátilce. "Nemůže to utáhnout sám. Je kolem něj hodně humbuku, ale musíme zodpovědnost rozložit," řekl.

Záložník Jan Morávek z Augsburgu si zahrál posledních 30 minut zápasu proti svému předchozímu týmu Schalke. Favorizovaný gelsenkirchenský klub ale už při jeho příchodu na hřiště doma vedl 2:0.

Poté ještě rozdíl navýšil nejlepší střelec posledního ročníku Klaas-Jan Huntelaar a skóre jen na konečných 1:3 zmírnil Torsten Oehrl. Záložník hostů Milan Petržela podobně jako před týdnem proti Düsseldorfu odehrál závěrečné čtyři minuty.

Leverkusen s obráncem Michalem Kadlecem v základní sestavě poprvé vyhrál, když doma porazil Freiburg 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články