Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté se chystají na novou sezonu, přípravný turnaj ovládly Teplice

Praha - Příprava fotbalových týmů na následující ligovou sezonu je v plném proudu. Fotbalisté Teplic ovládli přípravný turnaj v Benátkách nad Jizerou, přestože ve dvou zápasech nedali ani gól. Plzeň v přípravném utkání na novou sezonu zažila gólové hody, když divizní Rokycany přehrála 7:0. Naopak Slavia musela své přípravné utkání zrušit kvůli korupční aféře albánského soupeře Teuta Durrës.

Teplice se už v semifinále přípravného turnaje proti Hradci trápily v útoku a větší šance měl soupeř. Jenže Vlkanova trefil jen tyč. Severočeši začali hrozit až v závěru, ale ani Potočný se neprosadil. Rozhodovaly tak penalty a Hradec neproměnil hned tři z osmi pokusů, zatímco Teplice zahodily jen dva a postoupily.

Podobné to bylo i ve finále. Největší šanci měl mladoboleslavský Magera, ale jeho hlavičku vytáhl brankář Chudý skvělým zákrokem. Znovu se kopaly penalty a právě Magera spolu s Přikrylem neproměnili. Na straně Teplic zaváhal jen Kodeš. V dresu Mladé Boleslavi se v semifinále s Prešovem dařilo Barošovi, který nejprve přihrál na druhý gól Vukadinovičovi a do poločasu sám ještě po uličce Chramosty zvýšil.

Chramosta byl také u první trefy, jeho ránu do břevna dorazil Jánoš. Skóre zápasu v závěru dvěma góly završil kapitán Magera. V dalších dnešních zápasech se v souboji ligových celků radoval Jablonec, který vyhrál 1:0 nad Bohemians Praha 1905. O jediný gól se tři minuty před koncem postaral z přímého kopu Mehanovič.

Vyhrála také Dukla, která přehrála druholigové Pardubice 3:0, a stejný výsledek uhrála i Jihlava proti jinému účastníkovi FNL Táborsku. Prohrál naopak Liberec, který německému Neugersdorfu podlehl 0:2. V druhém utkání s Bautzenem se Slovanu dařilo o mnoho lépe, ale za stavu 5:0 utkání předčasně ukončil silný déšť. Slovácko v duelu se slovenskou Senicí remizovalo 1:1, obě branky padly z pokutových kopů. Za Slovácko penaltu proměnil Koné.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec Králové testoval Milana Černého v utkání s Teplicemi

Plzeň rozstřílela Rokycany 7:0, utkání Slavie bylo zrušeno

Fotbalisté Plzně ve třetím přípravném utkání na novou sezonu zažili gólové hody, když divizní Rokycany přehráli 7:0. V dosavadních třech zápasech proti týmům z nižších soutěží tak nastříleli už 34 branek. Viktoria vedla už v 17. minutě o tři góly, když se postupně trefili krásnou střelou z dálky Vaněk, Vůch a Baránek, který při standardní situaci dorážel míč po ráně do břevna. Ve druhé půli pak chybu domácích v rozehrávce potrestal Krmenčík, následně zvýšil Kopic a dvěma góly uzavřel skóre Holenda.

Přípravné utkání fotbalistů Slavie na soustředění v Rakousku bylo zrušeno. Jejich soupeř, albánský celek Teuta Durrës, se totiž zapletl do korupční aféry, kterou nyní vyšetřuje policie. "Program nám to určitě nenaruší. Máme tady výborné podmínky a tři kvalitní zápasy. Budeme normálně trénovat a už se soustředíme na úterní utkání s FC Rostov," řekl trenér Slavie Dušan Uhrin.

Výsledky přípravných utkání:

Teplice - Hradec Králové 0:0, na pen. 6:5

Teplice: I. poločas: Grigar - Dressler, Lüftner, Urma, Strada - Ljevakovič, Soungole - Fillo, Vachoušek, Kukec - Vaněček. II. poločas: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Richter, Krob - Hora, Gragáň, Kodeš, Nivaldo - Červenka, Potočný. Trenér: Šmejkal.

Hradec Králové: Lindr - Holeš, Chleboun, Plašil, Erha - Schwarz, Černý - Vlkanova, Vobejda, Malinský - Žondra. Trenér: Pilný. Rokycany - Plzeň 0:7 (0:3)

Mladá Boleslav - Prešov 5:0 (3:0)

Branky: 76. a 87. z pen. Magera, 25. Jánoš, 28. Vukadinovič, 31. Baroš.

Rokycany - Plzeň 0:7 (0:3)

Branky: 78. a 84. Holenda, 6. Vaněk, 13. Vůch, 17. Baránek, 56. Krmenčík, 73. Kopic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články