Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Oslavy titulu, ale první domácí prohra v sezoně. Plzeň s Jabloncem padla 1:2

Plzeň - Až v posledním domácím zápase sezony Plzeň poprvé prohrála. Viktoriáni při oslavách titulu prohrávali už po osmnácti minutách a dvou trefách Mingazova s Jabloncem 0:2. I když Ďuriš proměnil penaltu v druhém poločase, na tom, že Plzeň prohrála podruhé v řadě, už to nic nezměnilo.

Utkání Plzeň - Jablonec
zdroj: ČTK

Do plzeňské sestavy se vrátili uzdravení Ďuriš s Vaňkem, ale domácí začali hodně vlažně a Jablonec je brzy ztrestal. První šanci ještě hosté nevyužili, ale po čtvrthodině si po rychlém rozehrání přímého kopu naběhl na dlouhý balon za obranu na hranici ofsajdu Mingazov a s přehledem prostřelil Kozáčika.

Ještě než se Viktoria stačila vzpamatovat, inkasovala za tři minuty od Mingazova podruhé. Turkmenský záložník se zasekávačkou zbavil několika protihráčů a domácí gólman sice jeho následnou střelu dokázal tečovat, ale v cestě do sítě jí nezabránil. Mingazov zopakoval svůj výkon ze 14. kola, kdy dal dva góly v Teplicích.

Plzeň byla viditelně zaskočená a v první půli měla jen dvě větší možnosti. Ďurišovu hlavičku vyškrábl hostující brankář Valeš, který chytal v lize poprvé od předloňského dubna, a poté Vaněk pálil nad.

V přestávce domácí kouč Krejčí poslal na hřišti střídající dvojici Rajtorala s Kopicem a Západočeši výrazně přidali. V 55. minutě po centru z pravé strany zahrál rukou hostující Pernica a rozhodčí Franěk odpískal penaltu, byť Jablonečtí vehementně reklamovali, že jejich stoper byl při souboji faulovaný.

K pokutovému kopu se postavil Ďuriš, poslal Valeše na opačnou stranu a přehledem si připsal šestnáctý gól v ligové sezoně, jímž se osamostatnil na čele tabulky kanonýrů.

V 61. minutě pálil těsně mimo Hrošovský a čtvrthodiny před koncem mohl srovnat i Kopic, který se dostal sám před brankáře, ale Valeš ho skvěle vychytal. Jablonecký gólman zlikvidoval i Kolářovu šanci a Plzeň tak nevyužila možnost vyrovnat či překonat klubový rekord v počtu bodů.

Přesto domácí fanoušci vyprovodili Viktorii v závěru skandovaným potleskem, několikrát rozjeli mexickou vlnu a po závěrečném hvizdu se mohli spolu s hráči začít těšit na převzetí mistrovského poháru. 

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:2 (0:2)

Branky: 56. Ďuriš z pen. - 15. a 18. Mingazov. Rozhodčí: Franěk - Hock, Kubr. ŽK: Karavajev, Valeš (oba Jablonec). Diváci: 10 832.

Plzeň: Kozáčik - Hubník, Baránek, Hejda (46. Rajtoral), Limberský - Hrošovský (77. Krmenčík), Vaněk - Petržela (46. Kopic), Kolář, Kovařík - Ďuriš. Trenér: Krejčí.
Jablonec: Valeš - Karavajev, Pernica, Rossi, Hybš - Hübschman - Masopust (46. Trávník), Greguš, Pospíšil, Mingazov (57. Hanousek) - Doležal (67. Wágner). Trenér: Frťala. 

Karel Krejčí (trenér Plzně): "Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. První půli jsem kluky moc nepoznával. Co jsme si řekli, jsme neplnili. Byl to možná nejhorší poločas, co jsme tady v doma sehráli. Měli jsme hrozně pomalou rozehrávku a ještě navíc v obranné fázi jsme vůbec nedostupovali hráče. Soupeř nás dvakrát potrestal a zaslouženě vedl. Přestože se o tom bavíme, kluci trošku polevili. Ta koncentrace není taková, jako v těch předchozích zápasech. O půli pomohl důraznější pohovor, i změny v sestavě prospěly. Druhou půli už jsme hráli tak, jak jsem si představoval od začátku. Bohužel to stačilo jen na snížení. Výsledek je trošku taková kaňka na těch oslavách, chtěli jsme se doma rozloučit vítězstvím. Na druhou stranu to ukazuje, že si toho titulu nesmírně vážím, protože jsou týmy, které mají kvalitu taky. Jsem rád, že jsme to takhle s předstihem zvládli. Teď si užijeme s fanoušky na náměstí oslavu a ještě je třeba se připravit na poslední zápas na Slavii."
Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Hlavně v první půli jsme byli nebezpečnějším týmem a i když nás domácí v druhé půli zamknuli na vlastní půlce, možná kromě jednoho dvou závarů si vypracovali jednu gólovou příležitost. Vítězství jsme udrželi a strašně si toho ceníme. Musím pochválit nejen Mingazova, ale celý tým. Je to výsledek celého týmu, že jsme domácím jejich oslavu znepříjemnili. Takový je fotbal, pro nás to byl jeden z dalších ligových zápasů. Chtěli jsme uhrát dobrý výsledek a naše vítězství je jen třešnička na dortu. Musí nám to nalít sebevědomí do žil. Hráči se dneska znovu přesvědčili, že když budou plnit na hřišti to, co mají, výsledky se dostaví." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy