Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Dočkal: Kdybych dal penaltu, tak jsme nad Plzní vyhráli

Praha – Plzeň porazila Spartu na Letné 3:0 a prakticky si zajistila titul. Sparťanský záložník našel po zápase jednoznačného viníka vysoké porážky – sebe. V 27. minutě zápasu mohl totiž za stavu 1:0 pro Plzeň vyrovnat z penalty, ale místo toho ani netrefil branku. "Kdybych penaltu dal, zápas bychom vyhráli," prohlásil záložník letenských.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Chtěl jsem to kopnout jinak než jindy a rozhodl jsem se, že to dám doprostřed. Na poslední chvíli jsem ale viděl, že brankář zůstal stát, a už jsem to nedokázal zastavit. Byl z toho akorát paskvil, že jsem ani netrefil branku," řekl Dočkal. "Ale i kdybych to trefil, tak by to stejně chytil," dodal.

Sparta po prohře ztrácí na vedoucí Plzeň čtyři kola před koncem 11 bodů a Viktorii k obhajobě stačí ve zbytku ligy získat jediný bod. "Je to obrovské zklamání, protože výsledek je až krutý, protože neodpovídal průběhu zápasu," uvedl Dočkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Dočkal: Zbytečně jsem nad penaltou spekuloval. Normálně by byla gólová

"Ale na druhou stranu se tyhle zápasy nehrají podle toho, kdo je lepší nebo kdo víc drží balon, ale hrají se na důležité momenty, které je potřeba zvládnout," přidal Dočkal. "A dneska to byla penalta, kterou jsem nezvládl já. Byl to klíčový okamžik zápasu," prohlásil.

Prohra s Plzní podle Dočkala o titulu nerozhodla. "Spíš jsme je chtěli porazit a dostat pod tlak, aby konec sezony neměli jednoduchý. Spíš šlo o náš pocit, abychom je porazili a ukázali, že jsme lepší," uvedl. "Herně jsme myslím obstáli, soupeř nebyl v ničem lepší, ale rozhodly důležité okamžiky, které oni zvládli a já ne."

Sparta si podle Dočkala zkomplikovala cestu za titulem už na podzim, kdy prohrála v Plzni. "Když se na to zpětně podívám, tak to byl asi ten podzimní zápas. Byli jsme v čele tabulky a utkání se vyvíjelo tak, že jsme to minimálně na bod měli uhrát," prohlásil.

"Víc než poločas jsme měli přesilovku a tam jsme Plzeň zbytečně pustili do hry, protože do té doby jsme to měli pod kontrolou. Byl to zlomový zápas, ale od té doby uteklo hodně vody a šlo to uhrát. Ale byl to jeden z těch výraznějších okamžiků," uvedl. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články