Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovácko se touží posunout do horní poloviny tabulky, Došek po sezoně skončí

Uherské Hradiště - Dostat se rychle do klidnějšího středu tabulky je hlavním cílem fotbalistů Slovácka v úvodu jarní části první ligy. Kádr nedoznal v zimní přestávce výrazné změny. Jediným novým hráčem je po návratu z hostování v Liberci Milan Kerbr, tým nikdo neopustil. Slovácko ale bude během jara řešit, kdo v budoucnu nahradí útočníka Libora Doška, který po sezoně ukončí kariéru. V jarní premiéře se Slovácko utká v neděli doma s lídrem tabulky Plzní.

Slavící Libor Došek (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Naším cílem je navázat na plány ze začátku sezony. To znamená posunout se do horní poloviny tabulky. Filosofie klubu zůstává dlouhodobě stejná. Kádr se snažíme stabilizovat odchovanci z naší akademie, což se nám daří," uvedl ředitel klubu Vladimír Krejčí.

V tabulce patří Slovácku desáté místo s náskokem pěti bodů na předposlední Olomouc. "Moje přání je před jarem skromné. Rychle vyjet z bojů o záchranu. Když budeme mít o jeden bod více než loni, tak budu spokojen," řekl kouč Svatopluk Habanec, který zimní přípravu svých svěřenců ladil v jiném duchu než v uplynulých sezonách.

Změnil objemy tréninků a místo dvou týdnů náročného nabírání fyzické kondice běháním po kopcích zařadil hned od začátku také práci s míčem. "Pozměnili jsme posloupnost, na kondici se to neprojeví," uvedl Habanec, který pracoval i na odlišných způsobech rozestavení v zápasech podle typologie hráčů. Jedna varianta je s vysokými hrotovými hráči Doškem a Koném, druhá počítá s běhavými a rychlými útočníky, jakými jsou Diviš, Civič a Hlúpik.

"Obě jsme si vyzkoušeli na soustředění v Turecku. Podařilo se nám tyto varianty zapracovat do herního systému. Rádi bychom si obě nyní vyzkoušeli proti Plzni," poznamenal Habanec. Byl spokojen i s přípravnými zápasy, v nichž jeho svěřenci ze sedmi utkání třikrát vyhráli. "Hlavně jsme ani jednou herně nepropadli. Nejlépe si vedl Havlík se třemi góly a čtyřmi asistencemi, třikrát skóroval i Došek. Drobné mezery ještě máme v defenzivě, kde máme také několik variant," řekl kouč.

Jediným záporem před začátkem jarní části ligy je zdravotní stav kádru. Kromě dlouhodobě zraněného Luboše Kaloudy, který už začal s hrubou přípravou, nebude k dispozici ještě několik týdnů Jiří Valenta, jenž má problémy s úpony lýtkového svalu a vůbec se nezapojil do zimní přípravy. Jen třetinu tréninků podstoupil kvůli zdravotním problémům Filip Hlúpik.

Došek po sezoně ukončí profesionální kariéru

Po sezoně ukončí profesionální kariéru útočník Libor Došek. Vedení celku z Uherského Hradiště sedmatřicetiletému kanonýrovi a kapitánovi týmu nabídlo, aby poté v klubu dál působil. Zatím není jasné, v jaké roli. "Čeká nás dost důležitý řez. Libor Došek jako hráč po sezoně téměř definitivně končí. Nabízíme mu další působení v klubu, chceme, aby s námi spolupracoval i nadále," uvedl Krejčí.

Došek přišel do Slovácka v roce 2011 a je jeho hlavní oporou i nejlepším střelcem. V říjnu 2013 se stal členem Klubu ligových kanonýrů pro autory sta a více branek v nejvyšších soutěžích. V české lize má Došek na kontě 123 gólů, v podzimní části této sezony měl zdravotní problémy a trefil se šestkrát. V minulosti působil také v Brně, Blšanech, Liberci, na Spartě, v řeckém Xanthi a Teplicích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články