Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň se stala půlmistrem. Vyhrála i Sparta. Boleslav se doma zasekla

Plzeň – Neoficiálním titulem ligového půlmistra se mohou pyšnit fotbalisté Plzně. Obhájce titulu zvítězil i v Jablonci (1:0) a po polovině soutěže je na prvním místě tři body před Spartou. Pražané otočili duel s Brnem a zvítězili 2:1. Nedařilo se naopak třetí Boleslavi, jež nenavázala na domácí kanonády a s Bohemians 1905. Špatnou formu na venkovních hřištích potvrdil Liberec. Slovan padl ve Zlíně 0:2.

Plzeňský David Limberský (vlevo) v souboji o míč se Stanislavem Teclem z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec - Plzeň 0:1

Pokud by se udělovala trofej za první místo po polovině ligy, získali by ji fotbalisté Plzně. Úřadující mistr svoje vedení v soutěži potvrdil na hřišti Jablonce, kde zvítězil díky brance Jana Baránka 1:0, a v čele soutěže mají před druhou Spartou, kterou ale ještě duel s Brnem čeká, už šest bodů. Viktoria bodovala proti Jablonci potřinácté za sebou. Severočeši naopak potvrdili, že se jim na podzim nedaří doma a na svého soupeře ztrácejí už patnáct bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/324396-plzen-je-pulmistrem-o-triumfu-v-jablonci-rozhodl-baranek/)

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 2:1

První polovinu fotbalové ligy uzavřel duel mezi Spartou a Brnem. Pražané zatím jako jediní postoupili do play-off Evropské ligy, ale v domácí soutěži se jim poslední týdny nedařilo. Prohráli dvě z minulých tří kol, v Plzni a Liberci, ale proti Brnu konečně bodovali naplno. Po trefách Juliše a Lafaty vyhrála Sparta 2:1, za hosty se trefil Řezníček.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/324395-on-line-sparta-ve-dvou-minutach-otocila-s-brnem-na-2-1/)

Zlín - Liberec 2:0

Už popáté v řadě skončil výjezd fotbalistů Liberce na půdu soupeřů v lize bez výhry. Slovan neuspěl ani ve Zlíně, kde prohrál 0:2, a nevyužil možnost poskočit na třetí pozici. Ševci si naopak připsali třetí triumf za sebou a posunuli se na šesté místo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/324401-liberec-venku-opet-zklamal-ze-zlina-odjel-bez-bodu/)

Slavia Praha - Příbram 2:1

Poprvé od sezony 2008/09, kdy Slavia vyhrála titul, neskončí sešívaní po polovině sezony hůře než na pátém místě. Tým z Edenu navázal na vítězství na hřišti Slovácka a se stejnou sestavou porazil Příbram 2:1. Domácí sešívaní se dostali do dvoubrankového vedení díky gólům Škody a Pitáka, na jejich trefy dokázal odpovědět už jen šestnáct minut před koncem Divíšek.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/324303-slavia-si-poradila-s-pribrami-a-po-polovine-sezony-neskonci-hur-nez-pata/)

Baník Ostrava - Jihlava 1:2

Baník zůstává suverénně nejhorším týmem v lize. V zápase proti sestupem ohrožené Jihlavě, který Ostravští potřebovali vyhrát, prohráli 1:2, neproměnili penaltu a připsali si třináctou porážku z patnácti ligových utkání. O šesté porážce Baníku v řadě rozhodl ve 44. minutě Muris Mešanovič. Přestože domácí dohrávali o desíti bez vyloučeného Francise Narha, mohli vyrovnat, ale Davor Kukec v 83. minutě neproměnil penaltu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/324304-banik-prohral-poseste-v-rade-proti-jihlave-nepromenil-penaltu/)

Mladá Boleslav - Bohemians 1905 1:1

V dosavadním průběhu sezony Mladá Boleslav doma nevstřelila méně než dvě branky a zaznamenala neuvěřitelný průměr téměř čtyř gólů na zápas. Kanonádu Středočechů ale v 15. kole nečekaně zastavili Bohemians 1905, kteří vybojovali bod za remízu 1:1. Na úvodní gól Jiráska v 27. minutě sice vzápětí odpověděl Zahustel, poté už ale Boleslavští Klokany nepřekonali. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/324317-bohemians-zastavili-domaci-kanonadu-boleslavi-do-dolicku-vezou-cenny-bod)

Sigma Olomouc - Slovácko 2:0

Olomoucká Sigma zdolala v duelu sousedů v tabulce Slovácko 2:0. Za vítězstvím ligového nováčka nasměroval už ve 4. minutě utkání Tomáš Malec, který přidal i druhý gól v samém závěru utkání, kdy proměnil nařízenou penaltu. Třináctá Sigma tak po 15. kole ztrácí na dvanácté Slovácko pouhé dva body, stále se ale pohybuje nebezpečně blízko pásma sestupu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/324302-olomoucky-malec-dvema-goly-zajistil-sigme-vitezstvi-na-slovackem/)

Dukla Praha - Teplice 4:0

Předehrávka ligového kola dopadla lépe pro Duklu, která porazila své konkurenty z Teplic jednoznačně 4:0. Na Julisce se dvakrát prosadil Lotyš Kaspars Gorkšs a jednou Bosňan Aldin Čajič s Tomášem Přikrylem.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/324260-dukla-dala-teplicim-ctyri-branky-a-preskocila-je-v-tabulce/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy