Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Slavia chce Bohemians oplatit podzimní porážku, Sparta jede do Hradce

Praha – 22. kolo Synot ligy okoření vršovické derby. Střetnutí mezi Slavií a Bohemians 1905 nebude pouze soubojem sousedů geografických, ale i sousedů tabulkových. Aktuálně třináctí Bohemians ztrácejí na "sešívané" dva body a v případě vítězství v Edenu mohou svého soupeře přeskočit v ligovém pořadí. Spartu čeká duel s - na jaře skvěle hrajícím - Hradcem Králové. Přímý přenos duelu Slavia – Bohemians 1905 sledujte dnes od 19:30 na ČT sport, náš web vám přinese z utkání podrobnou on-line reportáž.

Tabulka nejvyšší soutěže je od pátého místa dolů velmi vyrovnaná. Ač Slavia a Bohemians na 12., respektive 13. příčce balancují nad hranou sestupu, ve skutečnosti se mohou po dnešním zápase znovu zapojit do boje o páté místo, které momentálně drží Teplice, na něž Slavia ztrácí 5 bodů a Bohemians 7. Zároveň však oběma celkům hrozí, že v případě prohry zabřednou do bojů o záchranu.

"Vyhlašujeme mobilizaci. Uvědomujeme si, jak těžké a hlavně důležité utkání nás čeká. Bez bojovnosti nemáte šanci uspět," prohlásil bojovně  trenér Slavie Miroslav Beránek. "Hrajeme po reprezentační přestávce, neměli jsme tým pohromadě. O to náročnější to bude. Musíme dát hráče po zdravotní stránce dohromady a oni musí zase v hlavě přeřadit z nároďáků na klub," dodal.

"Klokani" věří, že jim zápas vyjde jako na podzim, kdy vyhráli 2:0. "Doma jsme se Slavií odehráli asi nejlepší utkání tohoto ročníku. Doufám, že se na ně dokážeme znovu nachystat a ten výkon zopakujeme. Myslím, že to bude hodně bojovné a vyhecované utkání, protože Slavia taky není úplně v pohodě a tlak na hráče bude enormní," uvedl kouč Roman Pivarník.

Sparta zkusí přivézt tři body z Hradce

Sparta má sice v tabulce o 30 bodů více než Hradec, ale na východě Čech už několikrát body nechala. Navíc "Votroci" vědí, že proti favoritovi nemají co ztratit. "My předem nic nevzdáváme, naopak. Vnímáme to tak, že si můžeme hodně pomoct. Už proti Plzni jsme se přesvědčili, že není třeba se nikoho bát," uvedl trenér Bohuslav Pilný, jehož svěřenci prohráli s Plzní až po boji 2:3.

To potvrzuje i asistent trenéra Sparty Václav Jílek. "Čeká nás velmi těžký zápas. Plzeň to v Hradci neměla vůbec snadné a rozhodla až v závěru. Očekávám od Hradce podobný způsob hry i proti nám. Takže abychom tam uspěli, bude potřeba nejen fotbalovost, ale i dobrý přístup všech hráčů z pohledu bojovnosti a agresivity," řekl Jílek.

Z výkonů Sparty v posledních ligových utkáních navíc lze vyčíst, že úřadující šampion není v nejlepší pohodě. Naposledy sice Sparta jednoznačně přehrála Teplice, jediný gól utkání však vstřelila až po nasimulovaném pádu Davida Lafaty v pokutovém území a následné penaltě. Navíc v pěti jarních utkáních letenští hned dvakrát ztratili body a v Hradci Králové je tak nečeká snadný úkol.

Teplice s Boleslaví čeká duel o poháry

Důležitý zápas o účast v Evropské lize se odehraje v Teplicích, které přivítají čtvrtou Mladou Boleslav, jež má před nimi náskok sedmi bodů. Severočeši mají zřejmě poslední šanci, jak se vrátit do boje o čtvrtou příčku. "V předchozích třech ligových kolech jsme třikrát za sebou vyhráli a věřím, že po dvou týdnech reprezentační pauzy na tuto sérii navážeme. Pro postup do evropského poháru je totiž pro nás utkání v Teplicích velmi důležité," řekl trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

České Budějovice se budou snažit ukončit sérii pěti porážek proti třetímu Jablonci. Sedmá Dukla změří síly se šestým Slováckem a Příbram se utká s Jihlavou o to, který tým bude mít na dosah jistou záchranu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články