Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přestřelka v Edenu. Slavia remizovala s Teplicemi 2:2

Praha – Po skvělém vstupu do jarní části sezony proti Liberci přišel pro Slavii zádrhel, v domácím prostředí po výborném utkání pouze remizovala s Teplicemi 2:2. Za Severočechy se ve skvělém světle představil třiadvacetiletý Roman Potočný, který vstřelil obě branky Teplic. Za Slavii se jednou trefil Milan Škoda a zásadní měrou přispěl i k druhému gólu domácích, když si jeho ránu do břevna srazil do vlastní brány Grigar. 

Gólová radost Milana Škody
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Oba týmy vstoupily do jara vítězstvím a na jejich hře bylo sebevědomí patrné. V teplickém dresu se činila zimní posila Potočný. Nejprve se ještě třiadvacetiletý útočník zastřeloval, ale ve dvanácté minutě už se prosadil, když ranou pod břevno z dvaceti metrů ztrestal slávistickou chybu ve středu pole. Ve čtvrtém ligovém utkání oslavil premiérový gól.

Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. V devatenácté minutě nacentroval do vápna Hrubý a nabíhající Škoda povedenou hlavičkou navázal na hattrick z minulého kola v Liberci. Slávistický útočník si připsal dvanáctý gól v ligové sezoně a osamostatnil se na čele tabulky kanonýrů.

Měl platit druhý teplický gól?

Jenže za čtyři minuty měl opět navrch útočný hrot hostů Potočný, který po nakrátko rozehraném rohu napálil míč nechytatelně pod břevno. "Moje nejčastější slovo je teď neuvěřitelné. Jsem kluk z vesnice, myslel jsem si, že už nebudu hrát vrcholový fotbal a pak se stalo tohle," řekl Potočný, kterého si Teplice vyhlédly v zimě z divizních Brozan.

Gól ale podle všeho neměl platit, protože teplický kapitán Vachoušek, bývalý hráč Slavie, přihrával Potočnému s největší pravděpodobností už z autu. "Gól neměl platit, protože míč byl v zámezí," podotkl trenér Slavie Miroslav Beránek. Deset minut před pauzou mohl Škoda souboj obou útočníků znovu srovnat. Pálil pohotově mezi nohy, ale Grigar stihl míč ztlumit.

Do druhé půle vstoupila Slavia drtivým náporem a Teplice se nemohly dostat ani k půlící čáře. Severočeši nejprve přežili tři stoprocentní šance, když Deliho zakončení vyrazil Grigar, Zmrhal napálil jen tyč a následný centr tečoval hostující Lüftner na břevno vlastní branky.

V 55. minutě už ale přetížená teplická defenziva kapitulovala. Do prodlouženého centra se akrobaticky položil Škoda a míč se od břevna odrazil do Grigara, který si jej srazil do vlastní branky. V minulé sezoně slávisté od Teplic doma utržili historicky nejhorší debakl 0:7, tentokrát ale sahali po třech bodech. Nejprve marně žádali penaltu, pak mohl dát třetí gól Škoda, jenže po závaru minul. Rozhodnout mohl na druhé straně Potočný, ale po střele z přímého kopu mu hattrick překazil Hrubeš.

Slavia Praha - FK Teplice 2:2 (1:2)

Branky: 19. Milan Škoda, 55. Grigar vl. - 12. a 23. Potočný. Rozhodčí: Zelinka - Peřina, Hock. ŽK: Piták, V. Vukadinovič - Jablonský, Ljevakovič, Potočný, Matula, Hora. Diváci: 6221.

Slavia: Hrubeš - Mikula, Latka, Bílek, Tamás (90. Boudjemaa) - R. Hrubý, Deli - V. Vukadinovič (70. Prošek), Piták (79. Červenka), Zmrhal - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, Jablonský, Matula - Ljevakovič - Vůch, Litsingi (79. Takács), Vachoušek, Nivaldo (65. Vondrášek) - Potočný (90. Salami). Trenér: P. Rada. 

Miroslav Beránek (trenér Slavie): "Myslím, že diváci viděli velmi atraktivní duel se čtyřmi krásnými góly a množstvím brankových příležitostí. První gól jsme dostali po chybě v rozehrávce, pak jsme po standardce vyrovnali. Poté jsme dostali druhý gól, který neměl platit, protože míč byl v zámezí. Druhý poločas jsme se enormní snahou dostali do tlaku, který brzy vyústil v náš gól. Měli jsme tam tyče, břevna, tlačili jsme se za vítězstvím. Hráči tam nechali vše, kýžený gól se nám bohužel vstřelit nepodařilo. S výsledkem spokojeni nejsme, ale s výkonem kromě té jedné chyby v rozehrávce jsme. Potvrzuje se to, co jsme říkali před jarní sezonou, že tým jde nahoru. Myslím, že pro dramatičnost ligy je to přínos, že se tady vytvořilo nějakých pět týmů, které bojují o čtvrté, páté místo. Přál bych si, aby se rozhodovalo jen na hřišti. (Neodpískanou) penaltu jsem po zápase viděl v televizi. Diváci si určitě udělají svůj úsudek, ať to posoudí ti, co o tom rozhodují. Milan Škoda v přípravě pracoval fantasticky a fotbalový bůh ho odměňuje. Nebo on odměňuje sám sebe. Nejen dává góly, ale i vyhrává souboje. Je skvělý."
Petr Rada (trenér Teplic): "Myslím, že první poločas se nám vydařil, hráli jsme aktivně, drželi balon a Slavii jsme do extra velkého tlaku nepustili. Vstřelili jsme dva krásné góly. Vzhledem k tomu, jak Roman Potočný pracoval na tréninku i v prvním zápase s Ostravou, jsme věřili, že mu to tam musí padnout. Ukázal, že je gólový hráč, umí vystřelit z místa. Dvakrát jsme vedli, udrželi to do půle, ale já jsem hráče upozorňoval, že Slavia na tu severní tribunu vyvine tlak. V druhém poločase jsme nehráli dobře, neudrželi jsme balon, byli jsme pod tlakem. Nevyrovnali jsme se s jednoduchou hrou Slavie. Na to, že je začátek jara, to bylo zajímavé utkání. Bod má pro nás velkou cenu, protože teď jedeme znovu ven. Vrátit se na takhle dobrý stadion je vždy příjemné. Potěšilo mě, že jsem se pozdravil s hráči a lidmi kolem, že se mi nikdo nevyhýbal. To svědčí o tom, že jsem tu neměl žádný problém."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články