Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Obrozený Jablonec v premiéře zdolal Zbrojovku

Jablonec nad Nisou - Jablonečtí fotbalisté po turbulentním létě, kdy klub dramaticky obměnil kádr a přišel nový kouč Jaroslav Šilhavý, odstartovali stoprocentně. Severočeši bez dvou největších posil v základní sestavě, Tomášem Junem a zraněným Tomášem Hübschmanem, zvítězili v domácím prostředí nad Brnem 2:0. O branky se postaral nádhernou trefou Tomáš Čížek, pojistku přidala jedna z nových tváří celku Martin Pospíšil.

Radost jabloneckých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Severočeši se od počátku utkání snažili plnit roli favorita a diktovat tempo hry. Do větších šancí se však nedostávali, a tak bylo vcelku vypovídající, že první branka padla po zprvu nenápadné individuální akci Tomáše Čížka. Jablonecký záložník se prokličkoval do střelecké pozice a pěknou ránou zhruba z dvaceti metrů překonal gólmana Hladkého. Brněnský brankář ovšem evidentně čekal spíše centr na zadní tyč a k vystřelenému míči se již na malém vápně nestačil přesunout.

Po přestávce se tempo nezlepšilo, přesto mohl Jablonec zvýšit vedení. Po špatném odkopu Hladkého se do brejku dostal Doležal, ale míč si příliš předkopl a brněnský gólman včas vyběhl. Vzápětí se do úniku řítil Čížek, ale ani on neuspěl.

Po necelé hodině hry se první střely dočkali hosté a hra dostala náboj. Nejprve za Jablonec, za který v 61. minutě přišel na hřiště Jun a v české lize se představil po šesti letech, mířil těsně vedle Doležal a hned z protiútoku bylo Brno blízko vyrovnání, jenže Pašek poslal míč jen do břevna.

Aktivní fotbal se hrál i nadále a Zbrojovka se čím dál víc tlačila za vyrovnáním. Tři minuty před koncem na to však doplatila, když Doležal prostrčil míč na Pospíšila a ten pojistil vítěznou premiéru trenéra Šilhavého na severočeské lavičce. Brno si naopak prodloužilo černou sérii v Jablonci na sedm zápasů bez vítězství. Ani v jednom navíc nedokázalo na Střelnici skórovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jablonec - Zbrojovka Brno

Baumit Jablonec - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)

Branky: 37. Čížek, 87. Pospíšil. Rozhodčí: Královec - Moláček, L. Zeman. ŽK: Hladký (Brno). Diváci: 4 152.

Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Kopic (82. Fantiš), Loučka - Pospíšil, Rossi, Čížek (61. Jun) - Doležal (89. Kubista). Trenér: Šilhavý.
Zbrojovka: Hladký - Jugas, Malík (76. Vávra), Košťál, Schuster - Pašek, Zavadil, Fischer (69. Mezlík), Hyčka (72. Lutonský) - Markovič, Sýkora. Trenér: Kotal. 

Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Musím poděkovat klukům, nebylo to jednoduché. Ze strany vedení, fanoušků i médií bylo velké očekávání a vnímali jsme poměrně velký tlak. Měli jsme určité zdravotní problémy, ale jsem rád, že jsme utkání zvládli. Brno nás po změně stran dostalo pod tlak, ale podařilo se nám dát druhý gól a získat důležité tři body. Samozřejmě hra nebyla taková, jakou bychom si představovali, nicméně výsledek je důležitý, byť výkon nebyl optimální, ale tým dáváme dohromady - nastoupili čtyři kluci, co přišli."

Václav Kotal (trenér Brna): "První poločas byl oboustranně nezáživný. Moje mužstvo čekalo, co s ním Jablonec provede, ale on taky nic zvláštního neukázal, světlým momentem byla jen Čížkova střela. V úvodu druhé půle jsme přežili dva brejky, které vyřešil výborně brankář Hladký. Po nich jsme byli Jablonci vyrovnaným soupeřem, ale nepodařilo se nám skórovat, situace jsme špatně řešili, hlavně v závěru, kdy jsme šli dva na dva a Jablonec z protiútoku výsledek kosmeticky upravil. Soupeř vyhrál zaslouženě." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články