Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jeden pro Messiho, jeden pro zbytek. Kouč Sevilly Sampaoli chce udílet dva Zlaté míče

Sevilla - Pro fotbalisty Sevilly byl velký duel s Barcelonou obzvlášť krutý. Svěřenci Jorgeho Sampaoliho v celém zápase neudělali téměř nic špatně, naopak svého soupeře dostávali permanentně do úzkých a přehrávali ho. Jenže pak se dvakrát zjevil Lionel Messi a zničehonic srovnal, připravil Suárezovi i druhý gól a zařídil Barceloně výhru 2:1. A kouč Rojiblancos pro něj logicky měl slova nejvyšší chvály.

Lionel Messi v utkání se Sevillou
zdroj: Reuters autor: MARCELO DEL POZO

"Od začátku všechny převyšuje a pokusit se srovnat nesrovnatelné je podle mě chyba. Proto by měly být dva Zlaté míče. Jeden pro Messiho a druhý pro zbytek," myslí si Sampaoli.

V utkání měl podle svých slov dva herní plány - jeden pro Barcelonu, jeden pro Messiho. "Abychom zastavili Messiho, musíme bránit, když má míč, a nedovolit mu mít příliš vlivu na zápas," prohlásil Sampaoli před zápasem. 

Druhý záměr nakonec Seville nevyšel, byť obhájci titulu z Evropské ligy dlouho nedovolovali argentinskému útočníkovi dostat se do hry. Jenže po sérii nepovedených rozehrávek se Barcelona jednou dostala do protiútoku, Neymar připravil míč pro Messiho a ten si dokázal i v přehuštěném prostoru najít místo pro střelu a uklidil míč do sítě.

"Když se hráč jako on (Messi) soustředí na zápas od první minuty, tak je to pro soupeře velmi těžké," přidal Sampaoli po utkání. "Messi je světová extratřída, a když dostane prostor, tak nemáte moc možností, jak ho zastavit. Když jemu i jeho spoluhráčům dáte jen trochu prostoru, tak vás potrestají," dodal.

"V prvním poločase jsme měli převahu, ale neproměnili jsme šance. Oni mají Messiho, my ne. Je totiž jako z jiné planety. Poprvé se dotkl míče a hned je z toho gól," uvedl prezident Sevilly Pepe Castro. "O Messim toho neřeknu moc nového. Pro mě je nejlepší fotbalista všech dob," dodal záložník Vitolo.

Zdroj
ČT sport, ČTK, football-espana.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články