Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Poslední prověrka před domácím ME. Jednadvacítku čeká Anglie

Praha Fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká na Letné přípravný zápas s Anglií. Soupeř do Prahy přivezl dvanáct hráčů z Premier League a pro výběr trenéra Jakuba Dovalila půjde o předposlední prověrku před domácím mistrovstvím Evropy. "Po neúčasti v kvalifikaci a kolísavých výsledcích v přípravě hledíme k zápasu s očekáváním," řekl Dovalil. V úterý si pak česká reprezentace zahraje v posledním přípravném duelu s Portugalskem. Přímý přenos utkání ČR - Anglie vysílá ČT sport a náš web od 20:15.

Sport
zdroj: ČT4

Dovalil nebude mít znovu k dispozici kompletní tým. Počítat sice může s Matějem Vydrou, ale kvůli nominaci do "áčka" přišel o jiného útočníka Václava Kadlece. Ze stejného důvodu chybí i další z očekávaných opor záložník Ladislav Krejčí. Kvůli zranění je mimo hru Pavel Kadeřábek, který ale kdyby byl zdravý, tak by byl velmi pravděpodobně povolán do seniorského výběru. Mimo je kvůli zranění nártu také obránce Matěj Hybš.

"Kadlece je škoda, chtěli jsme vyzkoušet souhru s Vydrou, ale 'áčko' hraje kvalifikaci a má přednost," uvedl Dovalil. "Navíc ve čtyřech jarních zápasech ukázal takovou formu, že nominaci do áčka si zasloužil," přidal. "Samozřejmě bych chtěl mít k dispozici sestavu, která bude hrát na Euru, ale nemám ji. Beru to tak, že až se k nám Krejčí, Kadeřábek a Kadlec připojí, tak tým akorát vyšperkují, protože třeba Zmrhal, Skalák i Frýdek mají dobrou formu," prohlásil.

Jednadvacítka v přípravě zatím odehrála 16 zápasů s bilancí pět výher, šest remíz a pět proher. Za sebou má třízápasovou sérii bez vítězství, na kontě má však cennou remízu s Německem, které patří k favoritům šampionátu. Proti Anglii lvíčata nastoupila dosud šestkrát a jen jednou prohrála.

Trenér jednadvacítky Jakub Dovalil
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Jsem rád, že můžeme před turnajem testovat naši sílu proti tomu nejlepšímu," řekl Dovalil, kterého ještě s reprezentací čeká příprava s Portugalskem. "Budou to těžké zápasy, které nám ukážou, jak na tom jsme. Proti Anglii se mi vždy hrálo dobře, musí to ale být podpořeno dobrým výkonem. Pak to může být zajímavý zápas," dodal.

Zajímavý duel očekávají i Tomáš Kalas s Matějem Vydrou, kteří nastupují v druhé lize za Middlesbrough, respektive Watford. Spoustu hráčů nejbližšího soupeře proto znají. "Je tam Ben Gibson, se kterým hraju v klubu, a proti většině jsem už hrál. Třeba Will Hughes z Derby nebo Callum Wilson z Bournemouthu," řekl Kalas. "Budou hrát podobný styl, co se hraje ve druhé lize. Je to tvrdší, ale to mi svědčí," přidal.

Vydra zase zdůraznil, že jde hlavně o to, aby se tým sehrál a zvykl si na sebe. "Do mistrovství moc času není, čeká nás tvrdý start. Musíme hlavně vytvořit tým a bojovat jeden za druhého," uvedl útočník, který se do jednadvacítky vrátil po čtyřech letech, protože většinu času už nastupoval za reprezentační áčko.

Anglie se na zápas od pondělí připravovala v Olomouci, kde bude v létě během šampionátu hrát. "Už mi o Česku něco vyprávěl (spoluhráč z Middlesbrough) Tomáš Kalas. Taky říkal, že nám nedají nic zadarmo a budou se rvát o každý míč," uvedl Patrick Bamford, který ve druhé lize nastřílel 14 branek a velmi pravděpodobně nahradí největší hvězdu Harryho Kanea z Tottenhamu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítka po večerním tréninku před zápasem s Anglií
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články