Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jedenadvacítka vyrukuje na Rakousko s Coufalem, ale bez Kalase s Petrákem

Praha – Jediného nováčka ozkouší v přípravném zápase s Rakouskem Trenér fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil. V jednadvacetičlenné nominaci na utkání, které je na programu 3. června, se poprvé objevil pravý bek Vladimír Coufal z Liberce. Zatímco v defenzivě si trenér mohl dovolit dát volno i zahraničním oporám Tomáši Kalasovi a Ondřeji Petrákovi, nadále se trápí s ofenzivou, kde se mu nedaří najít produktivní hráče. 

Jakub Dovalil
zdroj: ISIFA

"Byli jsme v minulosti zvyklí, že statistika hráčů v lize je lepší. Teď je naším nejproduktivnějším hráčem Masopust s pěti góly a třemi asistencemi, což není ideální. Ale musíme se s tím poprat," řekl Dovalil.

Mrzí ho i to, že si hráči neudržují stálou formu. "Třeba Brabec ve Spartě pravidelně hrál, ale teď vypadl ze sestavy, což je pro nás komplikace, protože to je jeden z hráčů, který by měl patřit k základním kamenům nominace na mistrovství Evropy," řekl Dovalil. "Hráči mají hodně kolísavou výkonnost. EURO se však blíží mílovými kroky, tak věřím, že se o nominaci poperou," připomněl, že evropský šampionát, konaný v ČR, začne už za rok.

Do nominace zařadil 21 hráčů, jelikož je možné, že Matěj Hybš a Martin Frýdek z ní nakonec ještě vypadnou kvůli zranění. Zdravotní problémy pak nedovolily nominovat Adama Jánoše. "Volno jsme pak dali brankáři Koubkovi, kterého čeká boj o postup do ligy s Hradcem Králové, a Kalasovi s Petrákem. Těm soutěže skončily už před měsícem," dodal Dovalil.

V nominaci by byl i sparťanský bek Pavel Kadeřábek, kterého však znovu povolal do národního týmu Pavel Vrba. Šanci tak dostane Coufal z Liberce. "Na tuto pozici máme pět hráčů, ale Coufal je prototyp beka, se kterým chceme pracovat, protože hodně podporuje útočnou fázi," vysvětlil Dovalil.

Je zvědavý, jak si hráči v konfrontaci s Rakouskem poradí, jelikož se stejným soupeřem před rokem prohráli 0:3, což je nejvyšší porážka za Dovalilovy éry. "Takže jim máme co vracet. Rakousko je kvalitní tým, spousta hráčů hraje v Německu druhou bundesligu, porazili Holandsko, Turecko a měli i dobře rozehranou kvalifikaci, kterou si ale zkomplikovali zbytečnou prohrou s Albánií. Bude to silný soupeř a budeme zvědaví, jak to hráči zvládnou," dodal Dovalil.

Utkání v Uherském Hradišti se bude hrát v úterý 3. června od 17:00.

Nominace reprezentace do 21 let:

Brankáři: Lukáš Zima (Janov), Jiří Pavlenka (Ostrava),

Obránci: Jan Baránek (Ostrava), Jakub Brabec (Sparta), Matěj Hanousek (Dukla), Vladimír Coufal (Liberec), Jakub Jugas (Příbram), Matěj Hybš (Sparta), Marek Kysela (Jablonec) Záložníci: David Houska (Olomouc), Vojtěch Kubista (Jablonec), Lukáš Masopust (Jihlava), Martin Frýdek (Liberec), Matěj Končal (Plzeň), Tomáš Přikryl (Sparta) Michal Trávník (Slovácko), Jaromír Zmrhal (Slavia)

Útočníci: Michael Krmenčík (Ostrava), Antonín Fantiš (Jablonec), Jiří Skalák (Brno), Lukáš Stratil (Příbram)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články