Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Co s Bílkem? Záleží na výsledku v Arménii, přiznal Pelta

Olomouc - Miroslav Pelta před zápasem v Arménii nechce zpochybňovat pozici reprezentačního kouče Michala Bílka, na kterého se po prohře 0:3 s Dánskem znovu valí kritika. Šéf Fotbalové asociace zatím nechce jitřit náladu uvnitř realizačního týmu. Připustil ale, že utkání světové kvalifikace v Jerevanu o Bílkově dalším osudu rozhodne. Pelta se podle svých slov připravuje také na variantu možné radikální změny, konkrétní však být nechce.

"Realizační tým s trenérem zatím mají důvěru, do utkání v Arménii bych atmosféru nechtěl nějak destabilizovat. Ale výsledek úterního zápasu je hrozně důležitý, protože situace ve skupině po nezvládnutí domácích zápasů s Bulharskem a Dánskem není jednoduchá," uvedl Pelta. Národní tým ve čtyřech kvalifikačních zápasech získal pět bodů a vzdaluje se mu druhé místo, které by za jistých okolností mohlo znamenat postup do baráže.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Vlastimila Vláška - Bílek je před Arménií pod tlakem

Hned po debaklu s Dánskem prý Peltu někteří členové výkonného výboru vyzvali, aby situaci ohledně Bílka začal řešit. To zatím šéf českého fotbalu odmítl. "Dělali bychom unáhlené závěry. Počkejme si na zápas v Arménii, na výsledek i herní projev mužstva. Abych teď mezi zápasy vymýšlel nějaká řešení, by nebylo důstojné. Mužstvu i trenérovi ještě chci dát klid, nechci do týmu vnášet paniku," reagoval Pelta.

Miroslav Pelta: "Šance na postup se výrazně zmenšily, je to v ohrožení, což nemůžeme nechat bez povšimnutí. Prohra s Dánskem byla šokem. Chci věřit, že se ten výkon nebude opakovat".

Sám by si přál, aby reprezentace v Arménii vyhrála a částečně odčinila poslední dvě kvalifikační klopýtnutí. "Doma jsme ztratili body, teď musíme bodovat naplno. Ale z mého pohledu není dané, co se tam musí stát. Ale i trenér Bílek ví, že v úterý se o jeho osudu může rozhodovat," prohlásil Pelta a připomněl, že trenér počítá s možným koncem ve funkci, pokud tým nezvítězí.

Bez ohledu na výsledek nejbližšího zápasu prý Pelta s dalšími členy výkonného výboru bude otázku složení realizačního týmu řešit hned po úterním utkání. "V každém případě si s výkonným výborem po Arménii sedneme a vyhodnotíme reálný stav věcí v širším kontextu."

I když za Bílkem dál stojí, dopředu si už chystá možný scénář, pokud by trenér v nejbližší době byl opravdu odvolán. "Kdyby to nešlo, mám i variantu B. Člověku se honí hlavou různé myšlenky. Kdybychom sáhli ke změně, muselo by jít o kolektivní rozhodnutí a shodu výkonného výboru, jakou další cestou bychom se vydali," řekl Pelta.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté odletěli do Arménie, Pelta řeší, co s Bílkem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články