Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Neymar vs. Balotelli: Pohár FIFA vyhlíží bitvu titánů

Praha – Oba patří mezi nejzářivější hvězdy současného fotbalu, oba vstřelil na Poháru FIFA už dva góly. Neymar a Mario Balotelli na sebe narazí ve večerním utkání Itálie s Brazílií, ve kterém se rozhodne o prvním místě ve skupině A. Přímý přenos sledujte od 20:50 na ČT sport a našem webu.

Neymar
zdroj: EFE autor: Antonio Lacerda

Italové, soupeři české reprezentace v kvalifikaci MS si po výhrách nad Mexikem a Japonskem věří i na "kanárky" na jejich domácí půdě. Vědí, že jedním z klíčů k úspěchu bude zastavit Neymara, který zatím na turnaji září a v obou předchozích duelech skóroval.

"Musíme být mnohem organizovanější a pozornější v obraně než v utkání s Japonskem. V tom zápase jsme sice ukázali srdce a velký obrat, ale teď by se nám podobné chyby nemusely vyplatit ještě víc," uvedl kouč Itálie Cesare Prandelli, jehož tým v posledním duelu absolvoval divokou a nakonec vítěznou přestřelku 4:3 s Japonskem.

Pro "squadru azzurru" je také výzvou, aby jako první tým na Poháru FIFA dokázala pokořit zatím bezchybnou brazilskou obranu, která zatím pokaždé udržela čisté konto. Spoléhat bude i na forvarda Maria Balotelliho. Ten má stejně jako Neymar na kontě dva přesné zásahy.

Italové by rádi zlomili i velký komplex ze vzájemných zápasů proti Brazílií. Na výhru totiž čekají od roku 1982, kdy Jihoameričany zdolali ve čtvrtfinále mistrovství světa při své cestě za zlatem. Naposledy se oba giganti rozešli remízou 2:2 v březnovém přípravném utkání v Ženevě. A také tehdy se prosadil Balotelli. V duelu Japonska s Mexikem už půjde pouze o čest, oba týmy shodně čekají na první bodový zisk.

Větší náboj má závěr skupiny B, v níž mají k postupu nejblíže úřadující mistři světa a Evropy ze Španělska díky dvěma výhrám. Čelit teď budou Nigérii, která je po poslední prohře s Uruguayí ve složité situaci. Uruguay totiž narazí na Tahiti, které ve dvou utkáních inkasovalo 16 branek. A pokud Uruguayci senzačně neztratí body, může Nigérie na postup pomýšlet pouze v případě, že zdolá Španělsko. 

Je nám líto, video expirovalo.
Pohár FIFA čeká souboj Itálie s domácí Brazílií
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články