Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Boleslav přivezla remízu ze Žižkova, Jablonec zdolal Bohemians

Praha Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v úvodním utkání osmifinále Poháru FAČR na hřišti vedoucího celku druhé ligy Viktorie Žižkov 1:1. Hosty poslal do vedení Jiří Skalák, za domácí vyrovnal pět minut před koncem Radek Voltr, který předtím zahodil penaltu. V druhém duelu Jablonec zdolal Bohemians 1905 2:0.

Utkání Žižkov - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Boleslav nastoupila v silné sestavě, ale na domácí to dlouho nestačilo. Žižkov mohl do vedení poslat ve 14. minutě Súkenník, jenže před prázdnou brankou ho včas odzbrojil Navrátil. Viktoria pokračovala v náporu, nedokázala ho však využít a z ojedinělé akce udeřili hosté. Ve 44. minutě ubránili roh, na dlouhý nákop si naběhl Skalák a obloučkem otevřel skóre.

"Remízu samozřejmě bereme, pořád nám dává šanci pohár vyhrát," usmíval se kapitán Žižkova Zdeněk Folprecht. "Ale vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel, kdybychom vyhráli 3:1, tak by proti tomu nikdo nemohl říct ani půl slova," dodal.

Ve druhé půli Boleslav, která o přestávce vystřídala zraněného Tavarese, dlouho kontrolovala hru. Přesto nabídla Žižkovu velkou šanci na vyrovnání. V 73. minutě fauloval Kysela pronikajícího Súkenníka, ale Voltr nařízenou penaltu poslal nad břevno. Když už to vypadalo na těsné vítězství favorita, Voltr napravil své zaváhání a pět minut před koncem srovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih pohárového utkání Žižkov - Mladá Boleslav

Žižkov tak může pomýšlet na skalp třetího prvoligového celku, v poháru už dokázal vyřadit Slavii a Jihlavu. "Špičkovým týmům se dokážeme vyrovnat ve fotbalovosti. Asi proto se nám proti nim tak daří, zatímco v druhé lize je to hodně o bojovnosti a agresivitě," řekl trenér Viktorie Jiří Trpišovský.

Pro Boleslav byla remíza další ztrátou venku, kde například v nejvyšší soutěži vyhrála jen jedno ze čtyř utkání. "Je to nepochopitelné. Jako kdyby se venku a doma do dresů oblékli jiní hráči," posteskl si asistent trenéra Boris Kočí. "Při šancích Žižkova při nás sice stáli všichni svatí, ale s remízou spokojení nejsme. Neudrželi jsme nulu a dopředu jsme byli jaloví a naivní," přidal.

Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)

Branky: 85. Voltr - 44. Skalák. Rozhodčí: Kocourek.

Žižkov: Holý – Dressler, Bodeček, Hovorka (46. Opluštil), Podzimek (70. Voltr) – Reiter, Karafiát, Súkenník, Folprecht, Bartošák – Hejný (77. Marek). Trenér: J. Trpišovský.

M. Boleslav: Miller - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Bartl, Ščuk, Tavares (46. Ďuriš), Skalák (73. Zahustel) - Wágner, Magera. Trenér: K. Jarolím.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih pohárového utkání Jablonec - Bohemians

V Jablonci oba trenéři oproti poslednímu ligovému utkání protočili sestavy. Kouč Bohemians Roman Pivarník udělal dokonce sedm změn, stejně jako domácí Jaroslav Šilhavý dal šanci náhradnímu gólmanovi. Jablonec byl od začátku aktivnější a v koncovce si počínal lépe než při sobotní bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi. V desáté minutě ještě Moulisovi zkazila radost tyč, o pět minut později už ale otevřel skóre.

Po změně stran zlomil své střelecké prokletí z posledních zápasů Martin Doležal, který dorazil míč do sítě po zákroku hostujícího Havránka. Třetí gól mohl přidat Rossi, ale jeho pokus zastavilo břevno. I tak Jablonec stejně jako v polovině srpna v lize nad "klokany" zvítězil a vytvořil si výhodnou pozici do odvety v Ďolíčku.

"Bohemka má formu, jsme rádi, že jsme první poločas dvojzápasu zvládli. Byly tam i další šance, v závěru jsme ale měli problémy a mohli jsme inkasovat. Jsem rád, že jsme gól nedostali a že se trefil Doležal. Ale nic ještě není hotové," uvedl Šilhavý.

Bohemians poprvé v sezoně neskórovali. "Nebyli jsme tak aktivní, jak bych si představoval. Inkasovali jsme laciné góly, škoda, že jsme na konci nedokázali využít šanci. Prohra 1:2 by byla do odvety příznivější," řekl kouč "klokanů" Pivarník.

FK Jablonec - Bohemians Praha 2:0 (1:0)

Branky: 15. Moulis, 51. Martin Doležal I. Rozhodčí: Franěk.

Jablonec: Špit - Romera, M. Kysela, Pernica, F. Novák - Loučka, Rossi - Crnkič (82. Kopic), M. Pospíšil (63. Mingazov), Moulis - Martin Doležal I. (73. Jun). Trenér: Šilhavý.

Bohemians: Havránek - Kalina (58. Mosquera), Cseh, Šmíd, Šírl - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Engelmann - Nerad (76. Bratanovič) - Lietava (58. Mikuš). Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články