Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Baník odjel z Třince s debaklem, Žižkov si poradil s Pardubicemi

Praha – První porážku v sezoně zaznamenal v 16. kole Fotbalové národní ligy Baník Ostrava. V Třinci měl paradoxně diváckou převahu, ale na hřišti dominovali domácí. Svěřencům trenéra Petržely nasázeli čtyři góly a zvítězili jednoznačně 4:1. Druhé sobotní derby skončilo remízou 1:1, Frýdek-Místek se rozešel smírně s Opavou. Nevyhrál ani další z apsirantů na postup do nejvyšší soutěže. České Budějovice přišly o výhru ve Vítkovicích v nastavení. Dařilo se naopak žižkovské Viktorii, která porazila Pardubice 2:1.

Momentka z utkání Baník Sokolov - Baník Ostrava
zdroj: Twitter autor: @fcbanikostrava

Viktoria těžila v posledním podzimním kole z výborného vstupu do utkání. Ve 14. minutě se Žižkov dostal do vedení díky vlastní brance Přibyla a po půlhodině zvýšil hlavou Dočekal. V 65. minutě se rovněž hlavičkou prosadil pardubický Petráň, vyrovnat se už ale Východočechům nepovedlo. Viktoria z osmi domácích duelů sezony pětkrát vyhrála a třikrát remizovala. 

Ostrava vstoupila do zápasu v Třinci s bilancí osmi výher a šesti remíz, roli favorita však nepotvrdila a po brankách Stříže s Reintamem prohrála první poločas 0:2. Hostům nepomohly ani přestávkové změny v sestavě a v 50. minutě přidal třetí gól Třince Krišto. Za hosty v závěru snížil Mešaninov, ale na konečný rozdíl tří gólů upravil v nastavení Teplý.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Třince deklasovali favorizovaný Baník

Domácí tak odskočili sestupovému pásmu na rozdíl deseti bodů, naopak Ostrava podruhé za sebou ztratila s týmem z druhé poloviny tabulky a připsala si první prohru v soutěži. Posledním neporaženým celkem Fotbalové národní ligy tak s bilancí jedenácti výher a čtyř remíz zůstává vedoucí Olomouc, na kterou Baník ztrácí sedm bodů.

Porážka nicméně svěřence Vlastimila Petržely příliš mrzet nemusí, protože po remízách 1:1 ztratili i jejich konkurenti. České Budějovice sice vedly na hřišti posledních Vítkovic po brance Kaduly, domácím se ale v nastavení podařilo vyrovnat zásluhou Ondráčka a bodovali po jedenácti porážkách za sebou. I přesto ztrácejí na příčky zaručující záchranu sedm bodů.

Opava prohrávala ve Frýdku-Místku po gólu Hykela z 21. minuty, těsně před přestávkou ale stihl vyrovnat Kuzmanovič. Ve druhém poločase už se nic zásadního nestalo, Slezský FC tak přezimuje na druhém místě tabulky o skóre před Českými Budějovicemi. Na první Sigmu Olomouc ztrácejí oba celky šest bodů.

Po dvou předchozích nezdarech zabralo Ústí nad Labem, které vyhrálo 2:0 v Sokolově. Cestu za triumfem mu usnadnilo vyloučení domácí dvojice Provoda-Medvěděv, po nichž Severočeši hráli skoro celý druhý poločas proti devíti. Početní převahu gólově zúročili Výborný se Šnircem. Domácí tak natáhli sérii bez výhry na sedm duelů.

16. kolo druhé fotbalové ligy:

Třinec - Baník Ostrava 4:1 (2:0)

Branky: 32. Stříž, 44. Reintam, 50. Krišto, 90.+3 Teplý - 77. Mešaninov. Rozhodčí: Nenadál - Vlček, Kříž. ŽK: Janoščin - Mičola. Diváci: 2753.

Sokolov - Ústí nad Labem 0:2 (0:0)

Branky: 77. Výborný, 90. Šnirc. Rozhodčí: Dubravský - Horák, Pochylý. ŽK: Provod, Medvěděv, Machek - Kateřiňák, Seidl, Peterka. ČK: 47. Provod, 60. Medvěděv. Diváci: 626. 

Vítkovice - České Budějovice 1:1 (0:1)

Branky: 90.+1 Ondráček - 21. Kadula. Rozhodčí: Franěk - Koval, Antoníček. ŽK: Hlavsa, Mikula (oba Vítkovice). Diváci: 220.

Frýdek-Místek - Opava 1:1 (1:1)

Branky: 21. Hykel - 44. Kuzmanovič. Rozhodčí: Machálek - Vysloužil, Kubr. ŽK: Klabník, Literák - Hrabina, Čelůstka. Diváci: 1565.

Viktoria Žižkov - Pardubice 2:1 (2:0)

Branky: 14. vlastní Přibyl, 30. Dočekal - 64. Petráň. Rozhodčí: Berka - Urban, Kotalík. ŽK: Krystan, Hašek, Engelmann - Ladra. Diváci: 1232. 

Varnsdorf - Táborsko 2:3 (1:2)

Branky: 23. Beránek, 81. Jakubov z pen. - 9. Kučera, 16. Džafič, 78. Navrátil. Rozhodčí: Příhoda - Arnošt, Myška. ŽK: Neuberg - Toma, Cíferský, Hanzlík, Mrázek. Diváci: 502.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy