Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Žižkov místo stávky porazil Most, Sigma zaváhala ve Vlašimi

Praha - Třiadvacáté kolo druhé fotbalové ligy začalo bezbrankovou remízou Pardubic s Opavou. Hosté přišli v úvodu druhého poločasu o zraněného brankáře Vaška, ale náhradník Květon udržel čisté konto i při závěrečném tlaku domácích. Vedoucí tým Sigma Olomouc klopýtl ve Vlašimi, když o výhru přišel ve druhé minutě nastavení, kdy domácí Barák vyrovnal na 1:1. Žižkov porazil Most 3:1 a upevnili si páté místo v tabulce. Hráči Viktorie původně zvažovali, že do domácího zápasu 23. kola nenastoupí, protože údajně čtyři měsíce nedostali výplaty.

Radost fotbalistů Žižkova
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Diváci na Žižkově viděli všechny čtyři branky až v závěrečné půlhodině. Vedení 2:0 zařídili Pražanům Marek s Voltrem, šest minut před koncem snížil Kurtaj, ale vzápětí střídající Černý pojistil třetím gólem třetí domácí vítězství Viktorie za sebou. Trápící se Most nebodoval už osm utkání.

Osmý Sokolov zachránil na svém hřišti remízu 1:1 s šestou Karvinou až gólem Přeučila z 89. minuty. Hosty poslal do vedení už v sedmé minutě Fiala. Sokolov potřetí v řadě dosáhl výsledku 1:1 a na vítězství ve druhé lize čeká pět kol.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Žižkova poděkovali fanoušům za protest proti majiteli klubu

Varnsdorf se proti čtrnáctému Frýdku-Místku dost trápil a vedoucího gólu se dočkal až v 73. minutě po střele Breiteho. Jeho spoluhráč Židek pak ještě v závěru trefil tyčku. Domácí však několikrát v zápase podržel brankář Porcal.

Poslední Kolín doma zásahem Teplého z nastavení vybojoval remízu 1:1 s Třincem. Nováček Kolín teprve posedmé z 23 kol bodoval a na nesestupová místa ztrácí závratných 14 bodů.

Pardubice jen remizovaly s Opavou

Východočeši na podzim vyhráli v Opavě 5:0, ale hosté na jaře pět zápasů za sebou neprohráli a bilanci si nepokazili ani tentokrát. V 53. minutě měl velkou šanci domácí Petráň, brankář Vašek ho zastavil, ale zaplatil za to zraněním. Po pětiminutovém ošetřování musel ze hřiště, ale Květon ho dokonale zastoupil. Při střele Klátila předvedl téměř zázračný zákrok. 

Sigma se ve Vlašimi rychle ujala vedení, když Vašíček využil nedorozumění v domácí obraně. Svěřenci trenéra Petržely však měli několikrát blízko k vyrovnání a nakonec se po krásné Barákově střele dočkali. Oba týmy dohrávaly v deseti, po hodině hry uviděl červenou kartu olomoucký Rajnoch a vzápětí šel do kabiny i domácí Matějka.

Zlín doma se Znojmem zaspal začátek a brankář Dostál, který odchytal pět posledních zápasů s nulou, šel během deseti minut dvakrát pro míč do sítě po střelách Žondry a Ledeckého. Hned po přestávce zápas zdramatizoval Poznar a osm minut před koncem Holíkovi zabránilo ve vyrovnání břevno.

Táborsko se po nečekaném výpadku v Třinci vrátilo na vítěznou vlnu a zdolalo Ústí nad Labem 3:1. Největší podíl na tom měl bosenský kanonýr Džafič, který dal dvě branky a měl blízko k hattricku. Všechny branky padly už do přestávky.

Fotbalová národní liga - 23. kolo:

Pardubice - Opava 0:0

Rozhodčí: Adámková - Antoníček, Pochylý. ŽK: Fikejz, Pospíšil, Klátil - Metelka. Diváci: 839.

Táborsko - Ústí nad Labem 3:1 (3:1)

Branky: 11. a 36. Džafič, 16. Presl - 25. Zeman. Rozhodčí: Váňa - Hájek, Kožár. ŽK: Musiol - Martykán, Smola, Leibl. Diváci: 436.

Vlašim - Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 90.+2 Barák - 9. Vašíček. Rozhodčí: Orel - Arnošt, Pilný. ŽK: Kučera, Matějka, Veselý, Vebr - Zahradníček. ČK: 61. Matějka - 61. Rajnoch. Diváci: 896.

Zlín - Znojmo 1:2 (0:2)

Branky: 49. Poznar - 8. Žondra, 10. Ledecký. Rozhodčí: Proske - Kotík, Peřina. ŽK. Hubáček, Hájek - Ilizi, Okleštěk. Diváci: 3264.

Viktoria Žižkov - Most 3:1 (0:0)

Branky: 68. Marek, 71. Voltr, 86. Černý - 84. Kurtaj. Rozhodčí: Hrubeš - Caletka, Melichar. ŽK: Jiří Procházka (Most). Diváci: 1371.

Sokolov - Karviná 1:1 (0:1)

Branky: 89. Přeučil - 7. Fiala. Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Urban. ŽK: Kosak, Urma, Machek - Juřena, Kubista, Hatok. Diváci: 681.

Kolín - Třinec 1:1 (0:1)

Branky: 90.+1 Teplý - 41. Malcharek z pen. Rozhodčí: Kovařík - Kotalík, Kožár. ŽK: Biško, Kouřil, Skwarczek - Motyčka. ČK: 44. Motyčka. Diváci: 243.

Varnsdorf - Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branka: 73. Breite. Rozhodčí: Berka - Černý, Hock. ŽK: Zbrožek - Švrček, Žídek. Diváci: 950.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy