Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spolupracovník FIFA je na svobodě, na MS bude působit dál

Rio de Janeiro - Ředitel švýcarské společnosti Match Services a spolupracovník FIFA Ray Whelan, jenž byl podezřelý z dodávání vstupenek na fotbalové mistrovství světa mezinárodnímu gangu, byl po výslechu na policii propuštěn na svobodu.

Sport
zdroj: ČT4

Brazilská policie v pondělí Whelana zadržela v hotelu Copacabana Palace, ve kterém během šampionátu bydlí funkcionáři FIFA. Po dnešním dlouhém výslechu jej propustila. Whelan by měl spolupracovat při dalším vyšetřování případu.

"Match bude dál plně podporovat veškeré policejní vyšetřování a pevně věříme, že vyjde najevo, že Whelan neporušil žádný zákon. Do té doby bude Ray, stejně jako všichni zaměstnanci Match, pokračovat v práci na mistrovství světa," uvedla společnost.

Whelan je podezřelý, že dodával mezinárodnímu gangu vstupenky určené pro sponzory, firmy, VIP hosty či jednotlivé týmy, které pak byly prodávány na černém trhu. Brazilská policie minulý týden zatkla jedenáct lidí, kteří si tímto způsobem přišli během šampionátu údajně až na 90 milionů dolarů (přes 1,8 miliardy korun). Nelegální byznys prý skupina provozovala již na čtvrtém světovém šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články