Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Klinsmann burcuje: Remíza s Portugalskem nás nesmí rozhodit

Sao Paulo - Fotbalisté USA sice přišli o cennou výhru nad Portugalskem až v páté minutě nastavení, podle trenéra Jürgena Klinsmanna však nesmí nad remízou 2:2 příliš dlouho truchlit. "Gól v nastavení byl hořká pilulka, ale musíme ji spolknout a soustředit se na další zápas," uvedl devětačtyřicetiletý kouč. Na mistrovství světa totiž Američané pořád hrají o postup do osmifinále, ke kterému jim stačí bod ze závěrečného zápasu skupiny G s Německem.

Jürgen Klinsmann
zdroj: imago sportfotodienst

Podle Klinsmanna ale Američané na remízu hrát nebudou, protože to prý neumí. "Náš tým za všech okolností hraje na sto procent. Máme bojovného ducha a odhodlání vyhrát každý zápas, takže i proti Německu půjdeme po třech bodech," prohlásil. Klinsmann v minulosti vedl i Německo, kde byl jeho asistentem současný hlavní kouč Joachim Löw. "Jsme dobří přátelé, ale teď si volat nebudeme. Oba jsme sem přijeli tvrdě pracovat, takže na to není čas," uvedl.

Naopak Portugalci před závěrečným zápasem nemají osud ve vlastních rukách. Pokud totiž duel Německa s USA skončí nerozhodně, výběr okolo Christiana Ronalda nepostoupí. Trenér Paolo Bento je však přesvědčen, že soupeři na remízu hrát nebudou. "Za celou hráčskou i trenérskou kariéru jsem nikdy nikoho nepodezříval, že by v podobných případech hrál cíleně na remízu," uvedl Bento. "Naší povinností je ale hlavně porazit Ghanu," dodal.

Portugalsko v neděli zachránilo remízu 2:2 s USA až díky gólu v nastavení a nepříliš podařeným výkonem navázalo na předchozí debakl 0:4 s Německem. Bento přesto nechtěl nikoho kritizovat, ani Cristiana Ronalda, který má od začátku mistrovství problémy s kolenem. "Pro hráče je tohle zásadní moment. Všichni jsou zklamaní, takže pro adresnou kritiku není správný okamžik," prohlásil Bento.

Portugalci v zápase vedli od páté minuty, po přestávce ale dovolili Američanům skóre otočit a nakonec byli rádi za remízu. "Přestože nám zkomplikovala život, asi to byl zasloužený výsledek," uvedl Bento. "Škoda, že jsme nevyužili převahy v prvním poločase a nedali víc gólů. Potom už to byl jiný zápas," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání USA - Portugalsko: Varela - 2:2 (90. + 5 min.)
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články