Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Trenér Chile: Proti Španělsku a Nizozemsku se musíme zlepšit

Cuiabá (Brazílie) - Chilští fotbalisté vstoupili do utkání s Austrálií skvěle. Během prvních patnácti minut se mohli radovat hned dvakrát a zdálo se, že v zápase se bude řešit už jen to, jak moc velký výprask Socceroos obdrží. Jenže Chile poté znejistělo a snad při každém centru zatrnulo kdejakému fanouškovi La Roja. A chilský trenér Jorge Sampaoli ví, že pokud chce jeho tým postoupit z velmi těžké skupiny, musí se v dalších zápasech proti favoritům ze Španělska a Nizozemí zlepšit.

Trenér Chile Sampaoli se svěřencem Beausejourem
zdroj: Xinhua autor: Liu Dawei

Chile velmi pomohla výhra Nizozemska 5:1 nad Španělskem - když zvítězí alespoň v jednom ze dvou zbývajících utkání, pak je prakticky jisté, že postoupí do vyřazovacích bojů. Přesto Sampaoli krotí přehnaný optimismus. "Nemyslím si, že výsledek (zápasu Španělska s Nizozemskem) bude rozhodující. Španělsko má skvělého trenéra a mnoho hráčů ze světové špičky. Na minulém mistrovství Španělé také prohráli první zápas (0:1 se Švýcarskem) a pak se stali šampiony," řekl Sampaoli po utkání s Austrálií.

Jeho svěřenci se utkají se Španělskem ve středu a s "Oranjes" další pondělí. "Nizozemsko a Španělsko mají skvělou historii na světových šampionátech. Jsou to úřadující mistři a vicemistři, takže se před zápasy s nimi musíme zlepšit a podat mnohem komplexnější výkon," upozornil chilský kouč.

S hrou jihoamerického mužstva proti Austrálii byl plně spokojený jen v úvodu, kdy se ve 12. minutě trefil Alexis Sánchez a o dvě minuty později Jorge Valdivia. "V úvodní půlhodině jsme vyvinuli dobrý tlak a měli hru pod kontrolou. Poté náš tlak zeslábl, protože jsme vysunuli víc hráčů dopředu. Skončilo to tak, že jsme trpěli z jejich protiútoků," konstatoval Sampaoli.

Ocenil také velkou podporu chilských fanoušků, kteří tvořili zhruba tři čtvrtiny čtyřicetitisícové Areny Pantanal ve městě Cuiabá. "Pomohli k tomu, aby hráči od úplného začátku šli odhodlaně za góly," dodal čtyřiapadesátiletý trenér.

Z utkání si tak odnesla slušný pocit i Austrálie, která přitom v první čtvrthodině působila téměř jako spolek amatérů. "Většina kluků včetně mě je na prvním mistrovství světa. Než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme 0:2," vysvětlovala jedna z australských hvězd, stoper Crystal Palace Mile Jedinak. "Měli jsme ze soupeře příliš velký respekt. Těch prvních 20 minut nás stálo alespoň bod. Pak už jsme byli lepší a na hřišti jsme dominovali. Proto jsme zklamaní," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články