Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Holoubek chystá Spartu na Budějovice. Do sestavy dá i mladého Havelku

Praha - David Holoubek zůstává trenérem Sparty i nadále a už ve středu jej čeká další utkání, tentokrát pohár v Českých Budějovicích. Kvůli zraněním se bude muset spolehnout na pozměněnou sestavu. Sparta bude proti Dynamu hrát navíc bez reprezentantů. Holoubek nasadí do základní sestavy Filipa Havelku z kádru devatenáctky národního mužstva. "Nebude to tam nic jednoduchého," řekl Holoubek.

Kouč David Holoubek na tréninku Sparty
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Problémem podle Holoubka nebude ani to, že devatenáctka dnes hraje s Francií. Havelka ale do utkání nezasáhne. "Hrál ve dvou předchozích zápasech a o postupu už je rozhodnuto. Sestava by se tak měla trochu protočit. Filip by se k nám měl připojit až ve středu, ale jako komplikaci to nevidím. Ví, co má hrát, zná mě a já jeho," řekl Holoubek, který k áčku Sparty přišel z letenské juniorky.

Sestava na Budějovice se mu prý skládá nejjednodušeji, jak to jen jde. "V tuhle chvíli otázky nemáme, protože hrát budou všichni zdraví, kteří budou doplněni hráči z juniorských týmů," uvedl Holoubek. 

Dynamo nebude moci v utkání využít Jakuba Peška a Patrika Čavoše, kteří na jihu Čech ze Sparty hostují. "Čavoš jim může chybět," přiznal Holoubek, jenž varuje hlavně před Richardem Kalodem. "Velice mě překvapil v utkání proti Opavě na hrotu útoku. Byl schopen uhrát velice těžké míče, je to stěžejní hráč týmu," uvedl.

Holoubka upoutal i Petr Benát. "To je osa týmu, velice důležitá," popsal trenér, který po krachu námluv letenského vedení s libereckým trenérem Jindřichem Trpišovským, resp. majitelem Slovanu Ludvíkem Karlem, zůstane minimálně do zimní přestávky na lavičce Sparty.

Zdroj
ČT sport, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články