Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Portugalce čekalo v Lisabonu velké přivítání a vyznamenání od prezidenta

Lisabon - Desetitisíce příznivců čekaly v Lisabonu na přílet portugalské reprezentace, která o den dříve zvítězila ve finále ME. Svěřenci Fernanda Santose se po příletu z Francie setkali s prezidentem Marcelem Rebelem de Sousou a za historicky první trofej z velkého turnaje od něj dostali vyznamenání.

Portugalský tým po příletu
zdroj: ČTK/AP autor: Paulo Duarte

Portugalci, kteří ve finále Eura v Paříži porazili Francii 1:0 gólem Édera v prodloužení, přiletěli speciálem pojmenovaným podle národní fotbalové legendy Eusébia. Nadšenému davu fanoušků v červených a zelených barvách se jako první ukázali s pohárem kapitán Cristiano Ronaldo a kouč Santos. Tým pak odjel v otevřeném autobuse směrem k prezidentskému paláci.

Tam byla reprezentace vyznamenána za službu vlasti. "Dostali Velitelský řád za zásluhy, což je ocenění, které národnímu týmu ještě nikdy nebylo uděleno. Musím je moc pochválit. Zvítězili díky své odvaze, odhodlání a pokoře," řekl prezident De Sousa.

Ronaldo z balkónu paláce Belém zaplněnému náměstí opět za obrovského nadšení ukázal vítěznou trofej a hráči si s fanoušky zazpívali hymnu. Portugalské mužstvo bude pokračovat ve slavnostní jízdě ulicemi Lisabonu a s příznivci bude oslavovat také ve speciální fanzóně na severu hlavního města.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články