Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

České fotbalisty přijal na radnici v Tours místní starosta

Tours (Francie) – Starosta Tours Serge Babary přijal na radnici české fotbalisty, kteří se v jeho městě usídlili po dobu evropského šampionátu. Mužstvu popřál, ať dojde až do finále proti domácímu výběru a následně si s reprezentací vyměnil dárky. Od týmu dostal dres a talíř z českého porcelánu a sám hráčům naopak věnoval vína a suvenýry s regionální tematikou.

Starosta Tours Serge Babary při slavnostním přijetí českých fotbalistů na radnici
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Všichni jsme cítili, že si všichni váží toho, že si český nároďák vybral Tours jako základní tábor. Všichni se pro nás snaží dělat maximum. Myslím, že to přivítání nebylo hrané, ale upřímné," řekl brankář Tomáš Vaclík. "Bylo to příjemné, poznali jsme během cesty město, je hezké. Ztratili jsme na radnici jen půlhodinku, pak jsme se vrátili na hotel odpočívat, takže za mě dobré," dodal obránce Pavel Kadeřábek.

Příjezd mužstva k budově radnice, kde stejně jako před vedlejším justičním palácem visí dvě české vlajky, doprovázely policejní manévry. Když hráči začali vystupovat z autobusu, starosta osobně každého z nich přivítal pozdravem "Dobrý den".

Je nám líto, video expirovalo.
Tours žije fotbalem, Češi bydlí na zámku

Následně se tým s prvním mužem Tours a místostarosty vyfotil a všichni se přesunuli do prvního patra budovy radnice, postavené na přelomu 19. a 20. století. Hráči se shromáždili u oken a brankář Petr Čech s technickým vedoucím Jaroslavem Dudlem se u řečnického pultu postavili po bok starosty.

"Město Tours je hrdé a pyšné na to, že vás tu má. Pomůže to městu se zviditelnit. Tours je hodně zaměřené na sport. Věřím, že v našem městě budete co nejdéle," řekl Babary k hráčům.

Fotbal devětašedesátiletý starosta sleduje. "Samozřejmě budeme podporovat tým, který tu máme, ale také náš národní tým. Bylo by hezké, kdyby se oba týmy sešly až ve finále," doplnil s úsměvem.

Následně si vzal slovo brankář Čech, který umí francouzsky ze svého působení v Rennes. "Děkujeme za přijetí a vynikající podmínky, kterých se nám tu dostalo. Cítíme tu podporu," prohlásil gólman Arsenalu. Starosta poté dostal za tým od Čecha porcelánový talíř z Dubí s motivy mistrovství Evropy a znakem Fotbalové asociace ČR. Hráči mu předali také český dres s jeho příjmením a číslem 37, symbolizujícím departement Indre-et-Loire, kde město Tours leží.

Babary naopak každého člena týmu obdaroval taštičkou, v níž bylo místní víno a další suvenýry. "Dárky si prosím vychutnejte až po Euru," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články