Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Základní sestava, nebo nejedu. Lovren dal před ME Čačičovi ultimátum

Záhřeb – Dostat se do nominace na mistrovství Evropy je pro většinu fotbalistů splněným snem. Chorvatovi Dejanu Lovrenovi je však tato možnost málo. Obránce Liverpoolu se nechal slyšet, že pokud má na evropský šampionát jet, musí mít od trenéra Ante Čačiče zaručené místo v základní jedenáctce.

Dejan Lovren
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Bandic

Lovren měl v národním mužstvu konflikt během březnové přípravy v Maďarsku, když se jako náhradník odmítl rozcvičovat déle než čtvrt hodiny. Čačič poté řekl, že takové chování nebude tolerovat. "Kondiční trenér mě poslal na deset až patnáct minut rozehřát. Po čtvrt hodině jsem skončil a začala mi být zima, neměl jsem bundu, takže jsem se vrátil na lavičku," řekl Lovren.

"Kondiční trenér se divil, proč jsem zpátky na lavičce, a hned to nahlásil Čačičovi. Ale nikdo na světě se tak dlouho nerozcvičuje. V Liverpoolu jdeme na hřiště, nebo se po patnácti minutách vrátíme mezi náhradníky," doplnil šestadvacetiletý stoper.

Odmítl se omluvit a navíc dal Čačičovi neobvyklé ultimátum. "Do Francie pojedu buď jako hráč základní jedenáctky, nebo zůstávám doma," prohlásil Lovren, podle kterého dvaašedesátiletý kouč porušil slib. "Řekl mi, že v Budapešti budu hrát druhý poločas, a přitom jsem nenastoupil. Nebudu lhát, ale byl jsem opravdu naštvaný," přiznal bývalý obránce Dinama Záhřeb, Lyonu nebo Southamptonu.

Kritizoval i Čačičovu taktiku, protože se mu nelíbilo, že ve druhém březnovém zápase s Izraelem musel hrát v tříčlenné defenzivě. "Myslím, že na Euru budeme hrát na čtyři obránce, takže podle mě bychom stejné rozestavení měli praktikovat i v přípravných zápasech. Ale jak mám podat dobrý výkon ve formaci 3-5-2, když si nepamatuju, že bych tak někdy v životě hrál," konstatoval Lovren.

Podle chorvatského deníku Jutarnji List už byl jednatřicetinásobný reprezentant za své komentáře dočasně vyloučen z národního týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články