Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šok v Plzni. Viktoria propadla doma s Maccabi a Ligu mistrů si nezahraje

Plzeň - V Tel Avivu si vytvořili ideální pozici pro postup, když vyhráli 2:1, domácí odvetu však fotbalisté Plzně hrubě nezvládli. Mdlý a příliš ostýchavý výkon Viktorie potrestalo Maccabi již necelou čtvrthodinu před koncem, když nařízenou penaltu proměnil kapitán Zahavi. To ještě měla Plzeň postup v rukou, jenže Zaháví o několik minut později skóroval i podruhé a odsoudil tak Viktorii k bojům o základní skupinu Evropské ligy.

Utkání Plzeň - Maccabi
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Plzeň do utkání vstoupila se zcela stejnou sestavou jako v úvodním utkání na hřišti Maccabi, naopak trenér izraelského soupeře Jokanovič provedl v základní jedenáctce hned čtyři změny - dvě v obraně, jednu na hrotu útoku a na pravém křídle.

Do zápasu s větší iniciativou vstoupilo Maccabi Tel Aviv, které v úvodních minutách mělo míč častěji na kopačkách, naopak hráči Viktorie byli spíše zataženi na vlastní polovině a bránili v bloku.

V průběhu poločasu se ale Plzeň dostala do hry a začala diktovat tempo. Až na několik nesmělých střel a slušných kombinací po levé straně si však během první půlhodiny nevypracovala velkou příležitost, stejně jako její soupeř. Jedinou vážnější šancí domácích byla prudká rána Vaňka v páté minutě, tu však brankář Juan Pablo kryl.

Druhý poločas také začal v poměrně pomalém tempu, z něhož ale diváky rychle probudila obrovská plzeňská šance ve 48. minutě. Kovařík se dostal k parádnímu zakroucenému centru přímo na nohu Mahmutoviče, jenž mohl na bližší tyči zakončovat z první, jeho střela ale mířila pouze do břevna. O tři minuty později si Plzeň vytvořila další velkou příležitost, když Mahmutovič využil zaváhání brankáře Juana Pabla v rozehrávce, poté však prováhal ideální moment ke gólové přihrávce.

Jenže to bylo z plzeňské strany, co se týče ofenzivní aktivity, prakticky vše. Maccabi si v poslední půlhodině začalo vytvářet tlak, ale brankář Kozáčik byl dlouho v podstatě bez práce. Až v 75. minutě ho vystrašila Igieborova rána vedle. Hned vzápětí hosté udeřili. Kanonýr Zahavi se dostal do vápna, kde ho zezadu přistrčil Limberský a ukrajinský sudí nařídil pokutový kop. Míč si vzal sám Zahavi a nemýlil se.

Maccabi stále potřebovalo ještě jeden gól, ten přišel v 83. minutě a znovu ho měl na svědomí Zahavi. Po centru z pravé strany se trefil přesně na zadní tyč. Do té doby v útoku pasivní Plzeň musela vrhnout vše do útoku. Minutu před koncem měl na noze vyrovnání Holenda, když gólman nevyrazil míč důrazně, plzeňský útočník mířil z vápna do odkryté branky, ale trefil jen hlavu jednoho z obránců. Kopicovu hlavičku pod břevno zase vyrazil brankář Pablo. Klíčový gól už ale nepřišel a Plzeň prohrála 0:2.

Viktoria Plzeň - Maccabi Tel Aviv 0:2 (0:0)

Branky: 76. z pen. a 83. Zahavi. Rozhodčí: Aranovskij - Vojťuk, Bekker (všichni Ukr.). ŽK: Vaněk, Limberský - Zahavi, Igiebor, Pablo. Diváci: 11 242. První zápas 2:1, postoupilo Maccabi.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava - Petržela (82. Kopic), D. Kolář (85. Holenda), Kovařík - Mahmutovič (58. Ďuriš). Trenér: M. Koubek.
Maccabi: Pablo - Špungin, Tibi, Ben Haim I, Ben Haruš - Alberman, Igiebor - Rikan (65. Vermouth), Itzhaki (73. Micha), Ben Haim II (58. Mitrovič) - Zahavi. Trenér: Jokanovič. 

Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Pro nás velké zklamání. Nehráli jsme to, co jsme chtěli hrát. Vůbec nebylo v plánu hájit náskok, ale chtěli jsme být aktivní, soupeře dostat pod tlak a vstřelit branku. Jsem zklamaný z herní odvahy mužstva. Báli jsme se hrát, hráli jsme moc na jistotu, měli jsme se více nabízet, kombinovat a nenakopávat. Soupeř nás dobře napadal a nutil nás k tomuto způsobu, se kterým jsme se nevyrovnali. Když pak vezmu hloupé branky od Zahaviho, o kterém víme úplně všechno a zaměřujeme se na něj, tak je z toho tento výsledek. Porazil nás Zahavi svou efektivitou a chytrostí jak liška. Nejvíce mě mrzí, že u těch branek byli naši nejzkušenější hráči. Když jsem góly viděl teď v televizi, tak jsem se zhrozil, jak byly laciné. Hráči tam nevyužili svou zkušenost. Ale rozhodující byla naše pasivita. Tohle jsme měli zvládnout." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články