Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Juventus si podmanil Vestfálský stadion, Dortmund zničil 3:0

Dortmund - Liga mistrů byla pro Dortmund skvělým únikem od jinak nevýrazné sezony v domácím prostředí. Jenže Borussia v nejprestižnější evropské soutěži končí v osmifinále poté, co ji Juventus po úvodní výhře 2:1 rozdrtil na Vestfálském stadionu 3:0. Bianconeri předvedli fantastický výkon a nejvíce zářil Carlos Tévez, který vstřelil dvě branky a na jednu přihrál.

Utkání Juventus - Dortmund
zdroj: imago sportfotodienst

Juventus dorazil do Dortmundu bez zraněného režiséra hry Pirla, ale i bez něj si vedl v Německu výborně. Neuběhly ještě ani tři minuty, když Evra přiťukl Tévezovi a ten povedenou střelou zdálky trefil přesně horní roh. Nejrychlejší gól Juventusu v Lize mistrů to ale nebyl, Del Piero skóroval v roce 1997 už v první minutě.

Borussií inkasovaná branka pořádně otřásla a v dalším průběhu jako by se vrátila k nedávným špatným výkonům, které ji dlouho držely na dně bundesligy. Německý celek sice kontroloval balon, ale jeho hra byla plná nepřesností a hostující gólman Buffon prakticky nezasahoval.

Zato jeho protějšek Weidenfeller se musel hodně činit, aby na začátku druhé půle proti dvěma gólovým šancím Moraty ještě udržel domácím naděje na postup. Jenže ty netrvaly dlouho, protože z další vyložené šance už Morata v 70. minutě sám před prázdnou brankou nezaváhal a definitivně rozhodl. Tévez pak přidal svůj druhý gól v utkání a Borussia vyrovnala svou nejvyšší domácí prohru v Lize mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Juventus

Borussia Dortmund - Juventus Turín 0:3 (0:1)

Branky: 3. a 79. Tévez, 70. Morata. Rozhodčí: Mažič (Srb.). Diváci: 65.851. První zápas: 1:2, postoupil Juventus.

Dortmund: Weidenfeller - Papastathopulos, Subotič, Hummels, Schmelzer (46. Kirch) - Gündogan, Bender (63. Ramos) - Kampl, Mchitarjan (63. Blaszczykowski), Reus - Aubameyang. Trenér: Klopp.
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Chiellini, Bonucci, Evra - Vidal, Marchisio, Pogba (27. Barzagli) - Pereyra - Tévez (81. Pepe), Morata (78. Matri). Trenér: Allegri.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články