Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Simeone: Do odvety Atlétiku věřím, v Leverkusenu jsme mohli prohrát i hůř

Leverkusen – Porážka obvykle nebývá důvodem ke spokojenosti. Trenér Atlétika Madrid Diego Simeone byl ale i po prohře svého mužstva 0:1 v Leverkusenu optimistický. Podle argentinského kouče má poslední finalista Ligy mistrů solidní pozici do odvety osmifinále prestižní soutěže.

Diego Simeone
zdroj: ČTK/DPA

"Jsem spokojený. Museli jsme už v prvním poločase udělat dvě vynucené změny a dohrávali jsme v oslabení," připomněl Simeone zranění Guilhermeho Siqueiry se Saúlem a vyloučení Tiaga Mendese ze 76. minuty. Čtyřiačtyřicetiletý kouč ale pochválil domácí. "Hráli jako vždycky a dařilo se jim to. Byl to podobný styl, jaký praktikujeme my. Jejich nátlak nám způsoboval problémy a nebyli jsme schopni hrát svou hru," konstatoval Simeone.

Atlético hlavně v první půli ztroskotávalo na výborném brankáři Leverkusenu Berndu Lenovi. "Oba soupeři měli jasné gólové příležitosti, které však proměnili jen oni. Ale mohlo to pro nás skončit horším výsledkem. Před odvetou v Madridu si věřím," přidal bývalý argentinský reprezentant.

Madridské mužstvo sice vyrovnalo po hlavičce střídajícího Fernanda Torrese, ale čeští rozhodčí v čele s Pavlem Královcem branku neuznali, protože předtím míč po rohu zřejmě těsně opustil hřiště. "Bylo to zvláštní. Myslel jsem, že Fernando dostane šanci. Nevím, kdo to odvolal, jestli to byl třetí, čtvrtý nebo pátý rozhodčí," uvažoval Simeone.

Leverkusen: Dostat se mezi nejlepších osm by byl sen

V Leverkusenu věří, že vítězný gól Hakana Calhanoglua z 57. minuty může Bayeru zajistit vysněný postup do čtvrtfinále. "Jsme velmi spokojení. Tým od první minuty ukázal, že může zvládnout tuhle situaci a zůstat v soutěži. Udělali jsme první krok a byl by sen, kdybychom se dostali mezi nejlepší osmičku," řekl kouč Bayeru Roger Schmidt.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Leverkusen - Atlético Madrid

Jeho svěřence těšilo, že výhrou nad Atlétikem odpověděli na kritiku za své nedávné výkony a výsledky z Bundesligy, kde po zimní pauze vyhráli jen jednou. "Byl to pro nás velmi dobrý zápas a výborná reakce na kritiku. Měli jsme několik špatných zápasů, ale teď jsme zpátky," upozornil gólman Leno.

Calhanoglu prohlásil, že do své rozhodující střely dal všechnu sílu a všechen tlak z posledních utkání. "Bylo to pro mě trochu vysvobození. Byli jsme lepší tým a zasloužili si vyhrát, ale musíme to samé předvést ve Španělsku," přidal turecký střelec. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články