Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Švédský hrdina Rosenberg: Jsem rád, že se můj návrat Malmö vyplatil

Malmö - Švédský pokořitel Sparty ze středečního zápasu předkola Ligy mistrů Markus Rosenberg je rád, že se jeho letošní návrat domů už teď vyplatil. Pro své rodné Malmö, kde začínal svou fotbalovou kariéru, dvěma góly uchoval naději na účast v Lize mistrů. "Díky tomu klub vydělá víc, než když mě kdysi prodával," připomněl rok 2005, kdy jako král střelců švédské ligy přestoupil do Ajaxu Amsterodam za pět milionů eur.

Markus Rosenberg
zdroj: ZUMA autor: Petter Arvidson

Už tehdy vykročil ve stopách svého někdejšího parťáka z mládežnických týmů Zlatana Ibrahimoviče. Jeho další kariéra sice nebyla zdaleka tak oslnivá jako u kapitána švédské reprezentace, ale nepříjemné vzpomínky na jeho góly mají i takové kluby jako Bayern Mnichov, Arsenal, Real Madrid nebo Inter Milán. I Petr Čech lovil míč ze sítě po jeho střele při prohře v přátelském utkání se Švédy v roce 2005.

Ve středu jeho sílu poznala i Sparta, ale Rosenberg skromně hovořil víc o týmu než o sobě. "Byli jsme jako zeď, podobně jako v prvním poločase v Praze. Soupeři jsme nic nedovolili," řekl po utkání. Novináři se ho hodně ptali na parádní druhý gól z přímého kopu. "Po včerejším tréninku jsem přesně tohle trénoval. Bylo krásné vidět, že to vyšlo. Dva takhle důležité góly jsem už dlouho nedal," uvedl Rosenberg.

Návrat domů po angažmá v německé, španělské a anglické lize mu jde k duhu. Ve švédské lize táhne Malmö za titulem, na kontě má sedm gólů a deset asistencí. "Kromě Zlatana u nás nevidím lepšího útočníka. Měl by být v reprezentaci," řekl spoluhráč Emil Forsberg. Rosenberg v ní byl už na mistrovství světa v roce 2006, hrál na minulých dvou evropských šampionátech, ale poslední dva roky žlutomodrý dres neoblékl ani jednou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články