Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kováč míří proti Tallinnu do základní sestavy Sparty, znovu po 9 letech

Tallinn – V Liberci byl kapitánem, hlavním tahounem na hřišti i v kabině, ve Spartě ale jen vysedává na lavici náhradníků. Radoslav Kováč těžko může být spokojen se svou pozicí v týmu českého mistra. První příležitost předvést se trenérovi Vítězslavu Lavičkovi v ostrém duelu se ale blíží. Sparta si vítězstvím 7:0 nad Lavadií Tallinn v prvním duelu 2. předkola kvalifikace Ligy mistrů prakticky zajistila postup, a v odvetě tak dostanou šanci náhradníci. Dostat by se mělo i na Kováče, jenž by se představil v soutěžním zápase v dresu Sparty po dlouhých devíti letech.

Radoslav Kováč v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Samozřejmě se těším, devět let je dlouhá doba," řekl před odletem do Estonska Kováč. Odveta proti Tallinu by měla být díky výhře 7:0 z prvního duelu pouhou formalitou, navíc kvůli zraněním do Tallinnu neodcestovali Roman Bednář, Ladislav Krejčí, Marek Matějovský, Costa a Josef Hušbauer, a příležitost tak dostanou náhradníci z lavičky.

To by se mělo týkat i zkušeného Kováče. "Od trenéra nic slíbeného nemám, protože hrajeme až zítra večer, takže se může ještě spousta věcí změnit," prohlásil sice Kováč. "Ale mělo by to být tak, že dostanou šanci kluci, kteří toho do teď moc neodehráli," dodal.

Sám čtyřiatřicetiletý obránce si je však vědom, že ani dobrý výkon proti Levadii mu místo v základní sestavě do příštích utkání s největší pravděpodobností nezajistí. "Je to pro nás šance se ukázat, ale nemyslím si, že by mohla něco zásadně změnit. Každopádně je důležité, že budeme mít v nohách soutěžní zápas," uvedl.

Kováč sice nečeká, že by Sparta díky vysoké výhře z úvodního duelu mohla přijít o postup, jako velkou výhodu však sedmibrankový náskok nebere. "Spíš je to trochu strašák, protože v naší pozici můžeme jenom ztratit," prohlásil.

Kováč za Spartu nastupoval v letech 2003 až 2005. Poté zamířil do Spartaku Moskva, West Hamu, Basileje a Liberce, odkud se po minulé sezoně do Prahy vrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se v Tallinnu chystá na odvetu 2. předkola LM
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články