Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Plzeňský hrdina Kozáčik: Máme být na co pyšní

Plzeň - Brankář Matúš Kozáčik držel svými zákroky až do posledních sekund naděje plzeňských fotbalistů na senzační remízu v duelu Ligy mistrů proti hvězdnému Bayernu Mnichov a po zásluze se stal nejlepším hráčem zápasu podle statistik UEFA. Na výkon celého týmu proti obhájci triumfu byl přes prohru 0:1 pyšný. Podle něj i podle kapitána Pavla Horvátha si Viktoria za svůj výkon zasloužila remízu.

Matúš Kozáčik
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Byl to úplně jiný zápas než na Bayernu, kde jsme prohráli 0:5. Hráli jsme výborně, myslím, že máme být na co pyšní. Ukázali jsme, že se dá hrát i s Bayernem. Jediné, co tomu chybělo, je ten bod," řekl Kozáčik, který by remízu vzhledem k průběhu považoval za zaslouženou. "Myslím, že bod by byl spravedlivý, zasloužili bychom si ho. Měli jsme šance, chyběl k tomu někdy jen krok. Gólem to skončit mohlo. Bohužel jsme ho nedali, a to je jediná chyba," pokračoval slovenský gólman.

V Mnichově před dvěma týdny při porážce 0:5 uchránil Plzeň od ještě většího debaklu, doma předvedl možná ještě lepší výkon a stal se nejlepším hráčem zápasu. Ve druhé půli vychytal samostatné úniky Francka Ribéryho i Maria Götzeho. "Jsou to velcí hráči, ale řekl jsem si, že to zkusím. Šel sám, měl na to čas, já se to snažil ustát a naštěstí to vyšlo," pochvaloval si Kozáčik.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy plzeňských hráčů po zápasu s Bayernem

Nedosáhl jen na hlavičku střídajícího Maria Mandžukiče z 65. minuty. "Bylo to těžké. On už tam byl sám, trefil to do protipohybu. Sice jsem to ještě tečoval, ale už jsem to nestihl vyrazit," litoval Kozáčik. Těšilo ho, že Západočeši podali úplně jiný výkon než v Allianz Areně. "Nebyli jsme vzadu, nečekali jsme na ně a chtěli hrát. Od první minuty jsme chtěli hrát ofenzivně, nepouštěli jsme Bayern na naši polovinu, dostávali je pod tlak a vytvářeli si i šance. To byl ten hlavní rozdíl od zápasu v Mnichově," dodal gólman.

Horváth: Bylo tam vše, co jsme chtěli

Viktoria doma obhájce trofeje zaskočila a velký favorit musel pro výhru 1:0 vynaložit mnohem více úsilí než při drtivém triumfu 5:0 v Mnichově. "Byl bych pyšnější, kdybychom získali bod, ale myslím, že jsme ten zápas zvládli daleko lépe než v Německu. Sahali jsme po bodu, škoda, že to nevyšlo, protože myslím, že jsme si ho zasloužili," řekl kapitán Horváth.

"Šance jsme měli, samozřejmě Bayern zase ukázal ve spoustě fází zápasu velkou kvalitu a měl víc příležitostí, ale dneska tam bylo vše, co jsme chtěli. Hráli jsme srdcem, bojovali jsme a přidali k tomu i pěkné fotbalové momenty. Škoda, že jsme nedali gól, kdybychom prohráli 1:2, tak by mě to bavilo více," uvedl Horváth.

Kapitán Pavel Horváth:

"Určitě byli zaskočení, protože nám dali doma pět gólů. Neřekl bych ve velkém tempu, ale ta vyjukanost na nás byla vidět. Počítali s tím, že to tady sice nebude tak jednoduché jako v Mnichově, ale určitě nepočítali s tím, že to bude takové."

Domácí prý po úvodním poločase ztratili hodně sil. "O přestávce jsme si říkali, že už nemůžeme a musíme přidat. Když jedno mužstvo drží balon, tak tomu druhému dochází síly. My jsme vždycky čekali na jejich ztrátu a pak jsme se chtěli dostat do šance, což se nám dařilo. Škoda, že jsme to nevyužili. Druhou půli jsme odehráli celkem rozumně, nejde presovat Bayern Mnichov celých devadesát minut," uznal kapitán Viktorie.

"Nám se na začátku povedly dvě tři věci, fanoušci se chytili, to se potom hraje daleko lépe. Hlavně v hlavě je pocit, že v tomhle zápase nemáme sami co ztratit. Pokud prohrajeme s Bayernem Mnichov 0:2, 0:3 nebo 0:5, tak "nikdo nemůže nic říct", protože jejich kvalita je obrovská, a to se potom hraje dobře. Psychika dělá strašně moc, měli jsme ji na své straně a naše výkony byly hodně nadstandardní," ocenil Horváth, jehož tým prohrál i čtvrtý podzimní zápas LM.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články