Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Fernando je velký pracant, chválil Torrese po dvougólovém představení Mourinho

Gelsenkirchen – Fernando Torres stále marně hledá v Chelsea střeleckou pohodu, kterou prokazoval v předešlých angažmá, v jubilejním stém utkání za londýnský klub si ale spravil chuť. Dvěma góly do sítě Schalke 04 rozhodl o vítězství Chelsea v 3. kole základních skupin Ligy mistrů. "Fernando hrál jubilejní stý zápas za Chelsea a je hezké, že to takhle stylově oslavil. Zahrál výborně, góly si zasloužil. Moc nechybělo, aby dal hattrick, protože trefil ještě břevno," ocenil Torrese na svém webu gólman "Blues" Petr Čech. 

Fernando Torres
zdroj: ČTK/AP

Devětadvacetiletému útočníkovi složil poklonu také trenér José Mourinho. "Fernando hrál velmi dobře. Je to velký pracant a není typem člověka, který se schovává za svou přestupovou částkou (50 milionů liber)," konstatoval na stránkách uefa.com portugalský kouč.

Torres musel v Londýně od přestupu z Liverpoolu v roce 2011 čelit často tvrdé kritice za málo branek. Pod Mourinhem si ale v této sezoně připsal v deseti soutěžních zápasech čtyři zásahy. "I ve chvílích, kdy nepodával úplně špičkové výkony, si zachoval svou profesionalitu. Od mého příchodu byl vždy velmi pozitivní. Respektuji ho a věřím mu," prohlásil trenér Chelsea.

"Jsem rád za vítězství a samozřejmě i za své dva góly," radoval se po utkání v Gelsenkirchenu Torres. "Výsledek ale neodráží reálný průběh zápasu. Bylo to vyrovnanější, než napovídá konečné skóre. Schalke mělo v prvním poločase velké držení míče, jen nedokázalo skórovat. Myslím, že na konci rozhodla individuální kvalita," uvedl španělský reprezentant, jenž vstřelil první gól v páté minutě hlavou a druhý v 68. minutě z brejku.

Čech i Mourinho ocenili, že Chelsea druhou výhrou napravila domácí porážku 1:2 s Basilejí a ve skupině E se o skóre posunula před Schalke. "Vybojovali jsme hodně důležité vítězství a těšit nás může i výkon. Zvládli jsme to výborně takticky. Ze strany soupeře tam byly nějaké závary, ale dobře jsme bránili," konstatoval jednatřicetiletý gólman.

"Po utkání s Basilejí jsem hráčům řekl, že náš výkon byl mizerný a musíme ho napravit. To se nám povedlo dvěma venkovními výhrami za sebou. Nyní máme dobře nakročeno k postupu a můžeme myslet i na to, že skončíme první ve skupině," uvedl Mourinho. "Hotovo samozřejmě ještě není, ale máme důležité body a v dalším kole je musíme doma potvrdit," doplnil Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Ligy mistrů: Schalke 04 - Chelsea
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články